Військовослужбовці Тернопільського гарнізону вклонилися Іконі Святого рівноапостольного князя Володимира

Поділитися

До Тернополя прибула ікона святого рівноапостольного князя Володимира, яка ось уже декілька місяців поспіль подорожує військовими частинами Збройних Сил України. Вклонитися до неї сотнями ідуть військовослужбовці, бо святий князь Володимир вважається небесним покровителем Збройних Сил України. Сьогодні, 7 лютого, ікона побувала в 11-й окремій гвардійській артилерійській бригаді 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Тут відбулася спільний молитва, після якої усі присутні мали змогу приложилися до ікони.

— Упевнений, що небесні покровителі будуть нас оберігати, давати нам сили і наснаги на майбутні наші звершення. Ця хресна хода піде лише на користь особовому складу військової частини, — переконаний командир 11-ї окремої артилерійської бригади полковник Олег Лісовий.

За словами настоятеля собору мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії протиєрея Степана ця хресна хода розпочалася із благословення Митрополита Володимира Київського і всієї України за згодою Міністерства оборони України.

— Ікона подорожує усіма військовими гарнізонами задля піднесення морально-патріотичного стану захисників Вітчизни та укріплення духу нашого війська, — зазначив настоятель собору отець Степан.

Варто зазначити, що ікона була написана в іконописній майстерні Києво-Печерської Лаври й освячена митрополитом Української православної церкви Володимиром та передана в дар керівництву оборонного відомства 6 грудня минулого року — у День Збройних Сил України. Разом з іконою було привезено мощі священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького.

Подорож ікони триватиме всіма військовими частинами Збройних Сил України. Одразу ж після Тернополя вона помандрує до військовослужбовців у Володимир-Волинський.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

У Тернополі відбудеться прес-конференція, присвячена випускникам інтернатів

Чому у Тернополі мовчить “брехунець”?