За одну ніч злодійська зграя обікрала п’ять автомобілів

Поділитися
    Співробітники Кременецького райвідділу міліції затримали злочинне угруповання, яке займалося крадіжками з автомобілів. Лише за одну ніч злодії встигли обікрасти п’ять легківок, припаркованих в одному дворі.
    Повідомлення про крадіжку із автомобіля надійшло до працівників Кременецького райвідділу міліції від жителя села Білокриниця. Чоловік розповів, що невідомі «погосподарювали» у його легківці марки «ВАЗ-2105». Потерпілий працює далекобійником і саме повертався з роботи додому, як побачив, що дверцята його автомобіля, припаркованого в дворі будинку, відчинені. Крадії поцупили автомагнітолу та акумулятор.

    Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, з’ясувала, що тієї ночі від крадіїв потерпіли ще четверо автовласників. Усі обкрадені автомобілі не були обладнані сигналізацією.
Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам міліціонери вийшли на слід крадіїв. Ними виявилися п’ятеро мешканців Рівненської області. Молодиків, старшому з яких 21, молодшому – 16, об’єднало бажання швидко та легко заробити гроші. Та не врахували парубійки, що за такий заробіток доведеться відповідати перед законом.
Зловмисники ретельно спланували нічну вилазку. На Кременеччину поїхали не випадково – у одного з компанії там мешкає родина, тож місцевість він добре знав. Для поїздки котрийсь зі зловмисників взяв у батька мікроавтобус.
Рідні навіть не здогадувалися, чим займаються їхні діти. Адже усі хлопці з благополучних родин, ніколи раніше в поле зору правоохоронців не потрапляли.

Збути крадені речі молодики не встигли. Акумулятори та магнітоли, які заховали у закинутому будинку, міліціонери вилучили.
Наразі розпочато кримінальне провадження за статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Міліціонери перевіряють причетність молодиків до вчинення подібних злочинів.

Родинні відносини не завадили крадіжці

Прокурори допомогли селянам отримати заборговану орендну плату в сумі 249 тисяч гривень