Зборівська молодь подолала 40 км у зимовому «вимарші»

Поділитися

Туристичні та спортивні змагання, лекції та 40 км шляхами із найстарішими церквами району, місцями найбільших боїв УПА – так на Зборівщині пройшов зимовий «вимарш» під назвою «Стежками Остапа». Захід відбувся 23 лютого 2013 р. в рамках молодіжної кампанії «Пам’ятай  про великі дні наших визвольних змагань». Присвячений «вимарш» памяті легендарного полковника УПА Омеляна Польового (псевдо «Остап»).

Організаторами заходу є Зборівський осередок «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» та товариства «Просвіта».  В рамках «вимаршу» близько 30 юнаків та дівчат проходили смугу перешкод, змагалися у стрільбі, знайомились при вечірній ватрі, слухали лекції про націоналістичний рух в Україні, семінари на тему лідерства. Кращі учасники отримали тематичні подарунки.

«Такого роду захід містить і ідеологічну та духовну складову, і фізичний та вольовий вишкіл, і інтелектуальне навантаження. Це якраз те, що потрібно сучасній активній молоді. Також традиційно діяла заборона на паління та вживання алкоголю, адже однією з цілей наших акцій є пропаганда здорового способу життя» – розповів комендант «вимаршу» Василь Мудло.

З іноземцями співпрацює майже тисяча представників бізнесу Тернопільщини

Початок весни — золота пора для квіткових браконьєрів