Ще одна «Сім’я» окупувала Тернопілля

Поділитися

У той час, як ключовими секторами української економіки, «прибутковими» міністерствами і службами керують ставленики «Сім’ї» Віктора Януковича, на Тернопіллі схожий сценарій втілює в життя подружжя Хоптянів.

Валентин Хоптян раніше отримав «на горіхи» від Миколи Азарова за незадовільну роботу на посаді голови Тернопільської ОДА. «Сімейну традицію» неналежного виконання службових обов’язків на Гусятинщині продовжила Надія Хоптян. За інформацією Михайла Апостола, голова районної ради не забула при попередній кризі і в нинішній час нарахувати собі зарплату, що на кількасот гривень нижча від зарплати голови облдержадміністрації і становила разом із надбавками близько 11 тисяч гривень на місяць. У той час як голови інших районних рад отримують майже половину від цієї суми. До речі, Надія Хоптян декларації про доходи та майно ніде не оприлюднювала, як це вимагає українське законодавство.

На противагу цьому Надія Хоптян почала оперативно виконувати розпорядення свого чоловіка, який той своїм розпорядженням закрив Хоростківську та Гримайлівську лікарні, було скорочено фінансування санаторію «Збруч», загальноосвітню школу в Оришківцях де-факто переведено в ранг «довгобудів» (Валентин Хоптян виключив школу з переліку об’єктів на цей рік, які мали фінансуватися з держбюджету).

Запитань у громади та депутатів накопичилося ще від минулої виборчої кампанії, коли використовуючи адмінресурс, дружина голови Тернопільської ОДА проводила робочі зустрічі-агітації за власну персону. Ці порушення виборчого законодавства ще зафіксували представники Громадянської мережі «Опора», котрі моніторили хід передвиборчої кампанії на Тернопіллі.

Висновок напрошується простий – “Сім’я Хоптянів” доводить нашу область “до ручки” за наказом іншої сім’ї – “Сім’ї Януковича”.

Ярослав Перець

Відкритий лист таємної міжфракційної депутатської групи до народу України

Сьогодні у Гусятині не відбулась сесія райради: залякали депутатів