Тернопільська ОДА намагається заборонити акцію протесту <<Вставай, Україно!>> в Тернополі

Поділитися

27 березня 2013 року Тернопільська обласна державна адміністрація розпочала спроби заборонити акцію протесту “Вставай, Україно!”, яку спільно організовують опозиційні партії – Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, ВО “Батьківщина” та “УДАР”. Як стало відомо, Тернопільська обласна державна адміністрація подала в Тернопільський окружний адміністративний суд позов із вимогою заборони 29 березня мирне зібрання громади Тернопільщини. Таким чином влада намагається зірвати протестну акцію громади.

“Ми розуміємо, що ця влада не хоче почути думку людей. Але ми впевнені в тому, що громада, незважаючи на жодні перешкоди, прийде і висловить свій протест нинішньому режиму окупантів. Ніхто й ніщо не зупинить українців, які борються за свої права на своїй, Богом даній землі”, – заявив, коментуючи ситуацію, голова Тернопільської обласної організації ВО “Свобода” Володимир Стаюра.

Судове засідання за позовом Тернопільської ОДА щодо заборони на проведення акції протесту “Вставай, Україно!” відбудеться сьогодні о 15-й годині в Тернопільському окружному адміністративному суді (вул. Князя Острозького, 20).

Довідка. 29 березня 2013 року у Тернополі за сприяння обласних організацій ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина” та “УДАР” відбудеться всеукраїнська акція протесту “Вставай, Україно!” В акції протесту візьмуть участь лідери трьох парламентських опозиційних сил Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко.

Захід розпочнеться о 16:00 пішим маршем від символічної могили вояків УПА, що на проспекті Степана Бандери. О 17:00 на площі біля пам’ятника Степану Бандері відбудеться віче.

Організатори запрошують на всеукраїнську акцію протесту “Вставай, Україно!” активістів громадських організацій, політв’язнів та репресованих, політичні партії, засоби масової інформації та усіх небайдужих мешканців Тернопільщини.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Такої фотографії свого прес-секретаря ніколи не побачить прокурор Тернополя

Проти опозиції судитимуться