Усі рішення конференції Тернопільської обласної організації УНП скасовано

Поділитися

Правління Української народної партії 19 березня винесло ухвалу про скасування усіх рішень партійної конференції Тернопільської обласної організації від 17 березня, оскільки більше половини  делегатів конференції, як з’ясувалося, не набули  членства у партії у встановленому  статутом порядку. «Правління виявило, що конференція відбулася зі значними порушеннями Статуту УНП… Звірка списків делегатів конференції із загальнопартійною базою даних встановила, що 95 із 185 делегатів конференції   не перебувають на обліку в УНП», – йдеться в ухвалі правління УНП.

Як відомо, 17 березня відбулася виборча конференція Тернопільський обласної організації Української народної партії, де було обрано новий склад керівних органів парторганізації. Проте, з’ясувалося, що більше половини  делегатів конференції не є повноцінними членами партії, а частина, ймовірно, взагалі не  належить до УНП.

Про невідомих осіб, які брали участь в конференції повідомляли представники районних організацій. У своїх листах на адресу центральної  контрольно-ревізійної комісії  вони підкреслювали, що багатьох людей, які були делегатами конференції,  вони побачили вперше, хоче вже чимало років перебувають в лавах партії. Відтак, партійці висловили сумнів, чи ці незнайомі їм люди справді є їхніми однопартійцями та чи мають право брати участь у роботі органів партії.

Зокрема, делегат  конференції від Чортківської районної організації УНП Надія Левенець вказала, що вже безпосередньо в залі до делегації Чортківського району приєдналися 9 невідомих їй осіб, яких вона ніколи раніше не бачила. При цьому вони теж представляли… Чортківську районну організацію УНП. На велику кількість незнайомих йому людей вказав у своєму зверненні до керівництва УНП  також і партієць з багаторічним стажем Петро Атаманчук. Зокрема,  він зауважив присутність молодих людей, яких він вперше побачив на конференції 17 березня, ймовірно студентів тернопільських  вишів.  Атаманчук  попросив ревізійну комісію перевірити приналежність цих людей до партії.

Заступник голови Бережанської районної організації УНП Іван Раєвський у своєму зверненні  вказав, що на конференції у якості делегатів були присутніми студенти Зборівського коледжу, які не є членами партії. Партієць із Бережан зазначив, що він особисто знає партійців Зборівської організації через географічну близькість районів. Таким чином, на думку Раєвського  відбулася фальсифікація роботи конференції.

Після звірки протоколів конференції та перевірки  прізвищ усіх делегатів, з’ясувалося, що половина з них відсутні у базі даних партії. Згідно з партійним статутом членом УНП вважається лише той, хто має партійний квиток і внесений в загальнопартійну базу  даних.

Цією ж ухвалою раді Тернопільської обласної організації УНП доручено до 31 березня повторно скликати конференцію.

У тернопільській податковій відкрили галерею

Жахи на вулицях Тернополя (відеоекскурсія)