Мандруємо стежками рідного краю з Іриною Мацко

Поділитися

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання – традиційне щорічне свято у бібліотеках для дітей. Свято, яке має на меті познайомити дитину з книгою, подружити їх, навіть закохати у друковане Слово, свято, яке об’єднує не лише читачів та творців книги, а й залучає тих дітей, які ще не відчули радість читання.

Протягом Тижня діти мають можливість брати участь у численних конкурсах і літературних вікторинах, презентаціях нових книг та позабутих читачами, днях творчості і оглядах книжкових виставок, зустрічах з тими, хто творить книгу. Проведені заходи сприятимуть розширенню їх кругозору, розвиватимуть пам’ять, логічне та образне мислення.

З цієї нагоди 2 квітня у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4класів відбулась зустріч учнів 2 класу ТНВК №1 із талановитою письменницею нашого краю, казкаркою, видавцем, ілюстратором дитячих видань, громадським діячем Іриною Мацко.

Під час заходу гостя розповіла трішки про себе, як вона «прийшла» в літературу, хто є першими читачами написаних нею творів для дітей. На прохання учасників Ірина Олександрівна прочитала казку «Мамине серденько», прослухавши яку діти обговорили почуте.

Твори Ірини Мацко проникнуті темою добра, любові, щирого ставлення до сім’ї, народу та рідного краю, мабуть тому вони дуже подобаються дітям.

Протягом зустрічі не могли не згадати про Всеукраїнський літературний фестиваль «Дивокрай» у Тернополі в 2012 році під час якого Ірина Олександрівна, як організатор цього дійства, була нагороджена сертифікатом від Національного реєстру рекордів України у номінації «Найбільша рукотворна книга України» за створення книги-велетня «Казки із Дивокраю».

Завершуючи захід учасники порадували нашу гостю казками які самі вигадували та побажали їй цікавих ідей, сюжетів для нових творів і втілення усіх творчих планів.

Хованець Тетяна – бібліотекар

Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Як Сергій Надал розвиває футбол у Тернополі написав ще Тарас Шевченко

У Скалатському комунальному підприємстві «Комунальник» виявлено 60 тис. грн фінансових збитків