“Матері в молитві” молилися в урочищі Монастирок на Бережанщині

Поділитися

У відпустовому місці, що відоме на Бережанщині з XVII ст., близько тисячі матерів Бережанського, Зборівського деканатів та парафій міста Тернополя молилися Хресну дорогу 21 квітня. Молитву очолили настоятель місцевого храму о. Роман Маслій, сотрудник парафії Пресвятої Трійці м. Бережани о. Володимир Дарморіс, сотрудник парафії св. Івана Богослова м. Тернополя о. Василь Дубець.

Священик Роман Маслій привітав паломників, які прибули, щоб у Великому Пості помолитися та духовно розважити над страстями Христовими на Хресній дорозі. Окремо розповів про історію зародження монашого життя в Монастирку та шлях до його відновлення у роки незалежності України.

Стації Хресної дороги освятив 18 серпня минулого року владика Василій Семенюк під час святкування деканального Дня молоді. Місцевість відома тим, що раніше тут існував монастир отців-василіян, перші згадки про який датуються початком ХVIIго століттям та припадають на єпископство Київського митрополита Йосифа Велямина Рутського (1574-1637). Сьогодні — це відновлений духовний центр завдяки старання місцевого священика Романа Маслія, вірних с. Лісники та навколишніх сіл.

http://www.tze.org.ua

П’ятеро тернопільських боксерів стали призерами чемпіонату України!

Які бувають кольорові дівчата у тернопільській провінції (відеодивацтво)