Національна скаутська організація «Пласт» відсвяткувала 101 рік

Поділитися

Минула ціла епоха, а пластові цінності залишаються дороговказом у житті для багатьох пластунів . Цьогоріч  Національна скаутська організація «Пласт» відсвяткувала 101 рік від складення першої пластової присяги. Святкування відбувалось в м. Бучач та налічувало близько 500 учасників. Для  пластунів області це стало гарним стимулом до нових звершень.

Початком святкування стало відкриття біля ратуші міста. Привітати пластунів  прийшов міський голова м. Бучача, Мусціпан Йосиф Михайлович. До  лав пластунів приєднався, зокрема, владика Димитрій (Григорак). Продовженням стала служба Божа в старовинному монастирі отців Василіан. Крім того, служба відзначилась посвятою прапора одного із тернопільських куренів ( ч.60 ім. Г.Мороз).

Для всіх учасників було організовано захоплюючий квест, в ході якого пластуни пізнавали архітектурні пам’ятки та знайомились із містом. Завдяки великій кількості цікавих церемоніалів та заходів цей день став святом не лише для пластунів, але й для мешканців самого міста.

Завершилось свято співочою ватрою під стінами бучацького замку. В неймовірній атмосфері  старовинних мурів, пластова ватра відзначилась особливим чаром та дзвінкими голосами наймолодших пластунів ( 6-11 років), адже цьогоріч серед всіх учасників їх було найбільше.

Кубок Остапа розіграють у Зборові

Від УДАРу вимагають чесно зароблені кошти (відео)