Навіщо Петру Ландяку детальний план забудови Тернополя?

Поділитися

Нині Петро Ландяк активізувався в інформаційному просторі Тернополя. Він вимагає оприлюднити генеральний план міста. І начебто відстоює право тернополян знати, хто і що будує чи планує будувати в Тернополі. Але чим насправді може бути цікавий основний містобудівний документ для політика і бізнесмена?

За інформацією тернопільських ЗМІ, ще будучи депутатом у 1998 та 2002 роках, Петро Ландяк приватизував майже половину «болгарського магазину», що розміщений на вулиці 15 Квітня.

Під час призначення Петра Ландяка на посаду першого заступника міського голови тривала судова тяганина: Ландяк судився з міською радою через збільшення останньою орендної плати за приміщення офісу бізнесмена. Офіс цей був розміщений в гуртожитку за «Універсамом» (на проспекті Злуки), і Петро Ландяк на початках платив за користуванням приміщенням не більше трьох гривень (!) за квадратний метр. Коли власником гуртожитку стала міська рада і підняла плату, бізнесмен запротестував і подався в суди.

За офіційною інформацією, розміщеною на сайті Тернопільської міської ради, Петро Ландяк є директором ТОВ «Універсам Текстерно» та засновником ТОВ «Торговий дім «Універсальний». А магазин «Універсам» — теж один із об’єктів бізнес-корпорації депутата.

Можна припустити, що для розширення бізнес-мережі Петрові Ландяку потрібні нові площі. І під «піар», розмальований у колір боротьби за інтереси тернополян бізнесмен добивається в Тернопільської міської ради тільки одного: можливості дізнатися, які землі залишилися неторканими і неприватизованими. Адже мета проста і зрозуміла: відхопити для своїх бізнес-проектів нові квадратні метри земель та приміщень.

Детальний план дає можливість побачити не лише, що, де і чим забудовано чи озеленено, а й кількість вільних квадратних метрів. Зрозуміло, що бізнесмену Петру Ландяку важливо знати останній аспект. Адже досвід лобіювання інтересів власних бізнес-структур колишній заступник міського голови, тричі депутат має чималий.

Остап Грушняк

Відбулася Міжнародна конференція координаторів акції «Зробимо Україну Чистою!2013»

Прокуратурою виявлено факт безпідставного одержання службовими особами держустанови майже півмільйона гривень з Державного бюджету