У Тернополі вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС – тих, хто став на захист людства, врятувавши віт від атомного лиха

Поділитися

 26 квітня в пам’ять про подвиг Героїв Чорнобильців біля меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквіємі, в якому взяли участь колишні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, перші особи області, керівництво управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, представники силових структур, духовенство, ветерани пожежної охорони.

 27 років тому в України трапилася страшна техногенна катастрофа, що вразила увесь світ, всю планету. Очевидно, в історії людства ще не було трагедії, рівної Чорнобильській. Це лихо трапилось у мирний час у чарівному Поліському краї, де тиха Прип’ять і зачарована Десна несуть свої води до могутнього Дніпра…

 У квітні 1986 року, коли природа прокидається і розцвітає, «мирний атом», що був покликаний допомагати людині, вибухнув і розніс смертоносну радіоактивну хмару на пів світу. Величезна територія нашої землі, фактично перетворилася на пустку.

 Аварія на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції призвела до глобальної загальнолюдської трагедії. Наша історія одержала новий часовий відлік: до Чорнобильської катастрофи та після неї.

 Аварія на Чорнобильській АЕС – це трагедія кожного. Ядерне зло, що без розбору сіяло смерть, все ж вдалося зупинити, проте ціна цьому – сотні втрачених життів і зламаних доль. Минають роки, відходять у вічність свідки й учасники тих подій. Та ми живемо. Живемо й пам’ятаємо. Шануємо людей, які своєю працею на ЧАЕС, втрачаючи здоров’я, – рятували майбутнє – нас, нинішнє покоління.

http://www.ternopil.mns.gov.ua

Вітаємо переможців ІІІ Всеукраїнського конкурсу обдарованої молоді та її наставників «Первоцвіт»

25 квітня працівники групи піротехнічних робіт вилучили та знешкодили 12 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни