У Заліщиках в освіті “накрутили” з грошима

Поділитися

 У відділі з питань освіти Заліщицької районної державної адміністрації тернопільські інспектори виявили порушення, що призвели до втрат 361 тис. грн

 

Цілу низку серйозних порушень, що призвели до втрат більше 361 тис. грн, виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у ході планової ревізії фінансово-господарської діяльності відділу з питань освіти Заліщицької районної державної адміністрації.

Більше, ніж третина від загальної суми встановлених збитків, а це майже 128 тис. грн включно з зайвими відрахуваннями до державних цільових фондів, виникла внаслідок проведеного з порушенням чинних нормативних актів нарахування і виплати заробітної плати. Це, зокрема, завищення посадових окладів, неправильне нарахування відпускних, а також  зарплати за час відряджень.

Понад 61 тис. грн – саме такою сумою вимірюється порушення, пов’язане з тим, що до районного бюджету не було перераховано кошти, операції з якими здійснені у попередні бюджетні періоди. Мова йде про  кошти, що надійшли в рахунок погашення заборгованості  Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з оплати лікарняних листків і про перерахунок переплаченої заробітної плати працівникам освітніх установ.

Значних збитків зазнав відділ з питань освіти через оплату комунальних послуг, які спожили сторонні юридичні особи. Втрати становлять майже 76 тис. грн.

Окрім того, одному з приватних підприємств було переплачено за послуги з теплопостачання більше 50 тис. грн.

Ще одне серйозне порушення, встановлене фінансовими інспекторами, пов’язане з завищенням вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, що спричинило втрати більше 39 тис. грн.

Інші виявлені порушення, що призвели до втрат, стосуються списання продуктів харчування на учнів, які фактично були відсутні в школі, недостачі продуктів харчування, зайвого списання пального і недоотримання коштів за надані в оренду приміщення.

За наслідками ревізії на 17 посадових осіб відділу з питань освіти Заліщицької райдержадміністрації складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Інформацію про виявлені фінансові порушення направлено в правоохоронні органи, повідомляє   прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області 

У Скалі-Подільській гурт “Холодне Сонце” зняв кліп

Нива – Славутич 1:1. Неоднозначне перше побачення