Олексій Кайда звернувся в Генпрокуратуру і МВС щодо бездіяльності і неналежного реагування обласної міліції і прокуратури

Поділитися

Народний депутат України Олексій Кайда під час пленарного засідання сесії Верховної Ради направив депутатський запит Генеральному прокурору України Віктору Пшонці та Міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку щодо бездіяльності та неналежного реагування прокуратурою та міліцією області на порушення законодавства головами Тернопільських обласної та районної адміністрацій Валентином Хоптяном та Віктором Щепановським.

«Прокуратура та міліція не реагують належним чином на депутатські звернення щодо порушення законності, зокрема щодо «дерибану» землі, пошкодження об’єктів культурної спадщини, незаконного розміщення підпільних казино, продажу алкоголю у нічний час… У відповідь на звернення та скарги приходять типові відписки про те, що фактів порушень не виявлено. До прикладу, я направляю звернення у прокуратуру про службову недбалість та свідоме сприяння пошкодженню державного майна головою та начальником управління культури адміністрації. А прокуратура направляє звернення «для вирішення» в управління культури ОДА. Таке враження, що деякі посадовці просто вирішили «клеїти дурня»», – зазначив свободівець.

«Замість того, щоб займатися боротьбою зі злочинністю, вони звозять міліцію зі всієї області і займаються охороною комуністів. Якщо посадові особи прокуратури та міліції не можуть виконувати належним чином своїх службових обов’язків, то варто розглянути питання відповідності їх перебування на займаних посадах», – наголосив Олексій Кайда.

Народний депутат вимагає провести перевірку із залученням працівників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ фактів бездіяльності та неналежного реагування на порушення законності посадовими особами прокуратури та міліції Тернопільської області.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Студенти із Тернополя стали кращими «професіоналами майбутнього 2013»

Знайди різницю у роботі тернопільських і німецьких дорожників з освоєння новітніх технологій (відео)