«Попри провокації з боку влади та провладних ЗМІ, опозиція єдина на чолі з єдиним лідером Юлією Тимошенко» – Василь Деревляний

Поділитися

Народний депутата України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний вчора, 30 травня взяв участь в телепередачі «Слово має народний депутат» в ефірі Тернопільського обласного державного телебачення.

 

Народний депутат підвів підсумки роботи Верховної Ради за останній період та розповів про свою депутатську діяльність на користь Тернопільщини.

«Жителям області добре відомо, що Тернопільщина представлена у парламенті трьома депутатами від «Батьківщини». Мої колеги Бойко та Апостол закріплені за своїми округами і виключно там працюють. Я, в свою чергу, закріплений за всією Тернопільщиною і намагаюся вникнути у всі проблеми області та її жителів, з якими до мене звертаються», – розповів політик.

За його словами, влада так відверто ігнорує свою роботу, порушує закон та права людей, що проблем, особливо на теренах Західної України щороку більшає.

«Донедавна чи не найпоширенішою проблемою, з якою до мене зверталися краяни, стосувалася масового дерибану землі, самоуправством з боку чиновників виконавчої гілки влади. Я активно зайнявся цим питання, звертався до всіх силових структур та вони закривали очі на відверте порушення закону. Але коли в стінах парламенту прозвучав мій депутатський запит про бездіяльність прокуратури Тернопільської області, справа зрушила з місця. Так, нещодавно з місцевих ЗМІ, я дізнався, що у багатьох районах накладено протест прокурора на злочинні розпорядження голів РДА. Саме про ці розпорядження я зазначав у своєму депутатському запиті, адже тепер, завдяки прокурорському реагуванню, місцевим громадам буде повернуто понад 600 га. землі. Саме цієї землі, які головами РДА було передано близьким родичам, посадовцям – однопартійцям з партії влади та іншим аферистам, що жодного відношення до цих земель та територіальних громад не мали», – підкреслив голова ТОО ВО «Батьківщина».

Наступний депутатський запит, який за словами Василя Деревляного, він піднімав у стінах Верховної Ради – щодо недопущення закриття соціальних закладів у районах, містечках, селах та селищах Тернопільщини.

«Якщо сьогодні в селі ще закрити садочок, школу, ФАП чи амбулаторію, тоді все, села немає! Якщо не буде українського села – не буде української нації. Чинний режим Януковича робить все, а це так звані експериментальні реформи в освіті та медицині для ліквідації соціальних закладів (шкіл, бібліотек, ФАПів, медичних амбулаторій). Такі експерименти мають чітку мету, яка відверто спрямована на нищення української нації. Для порівняння, я хочу пригадати лише одну з запропонованих ініціатив Юлії Тимошенко, яку вона просто не встигла реалізувати на посаді глави Уряду України. Ця ініціатива, у вигляді постанови Уряду, полягала в розширенні мережі ФАПів та амбулаторій, покращення їх стану та медичного наповнення. З того, що Юлія Тимошенко встигла реалізувати: новітнє обладнання, яке отримали обласні та районні лікарні, а також новенькі автомобілі для надання медичної допомоги мешканцям сіл та селищ. До слова, Тернопільщина отримала 45 таких авто», – пригадав народний депутат.

За його словами, не менш важлива проблема, з якою він звернувся до Кабінету Міністрів стосується занедбаного та катастрофічного стану очисних споруд в області.

«Катастрофічний стан очисних споруд на Тернопільщині для багатьох районів грозить екологічною катастрофою. Місцева виконавча влада геть занедбала цю роботу. Ще більше мене вразило, те, що на цей рік у бюджеті передбачено нуль гривень на очисні споруди. Дізнавшись про таке, я забив на сполох – надіслав депутатський запит до Кабміну, з вимогою розширити фінансування на нагальні екологічно проблеми, які можуть привести до екологічного лиха», – наголосив політик.

Василь Тимофійович запевнив, що попри провокації з боку влади та провладних ЗМІ, опозиція єдина на чолі з єдиним лідером Юлією Тимошенко.

«В сьогоднішніх умовах, і всі це добре розуміють, не так просто знаходитися в опозиції, не просто приймати ті законопроекти, які ми маємо напрацьовані, не просто відстоювати всі ті питання, які потрібно. Але нашим досягненням є те, що Об’єднана опозиція є згуртованою, єдиною, з єдиним лідером Юлією Тимошенко. Всі ці наклепи, критика, провокації в наш адрес спрямовані виключно, що посварити, дискредитувати та розколоти опозицію. Але та кількість людей, які приїхали до Києва 18 травня на акцію опозиції, той настрій, що панував на Софіївській площі продемонстрував значну підтримку та довіру людей до опозиційних партій, віру в неминучу перемогу. Щодо ганебних подій цього дня(побиття журналістів, вивіз бронетранспортера в цент Києва, перешкоджання правоохоронними органами приїзду до столиці жителів України на акцію «Вставай, Україно!»), до яких опозиція не має жодного стосунку, нам у парламенті вдалося прийняти постанову про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ», – розповів народний депутат.

Василь Тимофійович розповів, що на акцію «Вставай, Україно!», яка відбудеться  31 травня в Донецьку зібралося чимало народних депутатів від опозиційних фракцій, адже там всі дії влади спрямовані на те, щоб зірвати опозиційний захід.

«Представники режиму всякими методами намагаються зірвати, знівелювати акції опозиції, в той час, на власні акції зганяють дітей та бюджетників. Вони забивають ефіри центральних телеканалів всілякою інформацією, яка відвертає увагу людей від реальних дій влади. Результатом цих дій є катастрофічна нестача коштів у місцевих бюджетах, відсутність соціальних гарантій, затримка заробітних плат… Тим часом родина президента, їх найближче оточення збагачується шаленними темпами. Для прикладу, за останніх пів-року статки син Януковича зросли на пів-мільярда гривень. В той же час на рахунку казначейства України було всього лише 800 тисяч гривень. Ось і докерувалися «попіредніки»!», – розповів політик.

За його словами, правлячий режим хоче знищити Юлію Тимошенко, як найбільшого ворога чинного режиму.

«Місяць тому Європейський суд з прав людини визнав, що Юлію Тимошенко засуджено незаконно. За Конвенцію з прав людини, яка існує в Україні, згідно цього рішення, Юлію Володимирівну мали б випустити, але мета цього диктаторського правлячого режиму полягає в тому, щоб знищити її. Знищити Юлію Тимошенко як найбільшого ворога режиму та опонента для Януковича на президентські вибори 2015 року. Попри старання влади, їм не вдасться стримати цей опір, який зростає в суспільстві. Сьогодні Юлія Тимошенко звернулася до нас: всіх опозиційних політичних сил, прогресивних громадських організацій з проханням гуртуватися, Їхати в кожне село, селище, містечко виходити до людей та розповідати їм правду, просити їх не боятися і не бути байдужими до майбутнього своїх дітей та своєї держави. Тому, основне завдання опозиції – визволити Юлію Тимошенко і, обов’язково, якнайшвидше усунути правлячий режим Януковича від влади», – резюмував Василь Деревляний, повідомляє batkivshchyna.te.ua

У Тернопіль прилітали інопланетяни у 2012 році?

Губернатор Тернопільщини сьогодні озвучив суми, які необхідно платити в обласному центрі та в області за те, щоб влаштуватися на роботу в медичній сфері