У Молотків “зганяють” бюджетників для … антифашистського маршу

Поділитися
"Авось проконає", Патріку?

Як відомо, сьогодні по всій Україні Партія Регіонів проводить антифашистський марш “В Європу – без фашистів!”

Згідно анонсу, сьогодні першими стартують у марші обласні центри західної України. Але у Тернополі ніякого маршу не передбачається. Більше того, захід для “галочки” проведуть у невеличкому селі на Лановеччині Молотків.  Саме туди кожна сільська рада Лановецького району має доставити 5 представників. Стільки ж має бути представників кожної школи Лановеччини. Окрім того, облдержадміністрація дала рознарядку для кожного району, які повинні взяти участь в марші. Передбачається, що участь в марші візьме голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян, який очолює обласну організацію Партії регіонів. акція стартує о 14 годині.

Освітян Лановеччини обурює факт такого брутального зриву навчального процесу. Окрім того, усі бюджетники повинні приїхати в Молотків за власний кошт.

Людям, яких залучають до акції, не повідомляють, що це захід Партії Регіонів. Нібито це для вшанування загиблих в 1943 році.

Довідка

29 квітня 1943 німецькі нацисти спалили Молотків (залишилася церква, школа і 5 хат із 358), вбили 617 осіб (у тому числі 92 дітей і священика Я. Юхновського).

****

17 травня о 17.00 в Донецьку на площі Леніна Донецька обласна організація Партії регіонів проведе Антифашистський марш-мітинг «Донбас проти неофашизму!». Про це повідомили «Новости Донбасса» з посиланням на прес-службу Донецької обласної організації Партії регіонів.

«Ми закликаємо політичні партії, громадські організації та об’єднання, всіх жителів Донбасу, не байдужих до долі країни, прийти на мітинг і сказати рішуче «ні!» спробам неофашистського реваншу в Україну. Політичні партії, що сповідують нацистську ідеологію расової нетерпимості, насамперед ВО «Свобода», фактично поставили під питання існування України як цілісної держави. Вони розколюють країну, сіють міжнаціональну ворожнечу, принижують честь і гідність громадян України за національними, територіальними ознаками, мовним уподобанням. Вони всіма силами намагаються розхитати державні інститути, паралізували роботу парламенту, закликають громадян до революційних і інших насильницьких дій », – йдеться в повідомленні.

«Регіонали» закликають «суспільство і владу, усіх людей доброї волі всіма силами не допустити відродження фашизму в Україні».

«Європейський вибір України не зрівнюється з національною та расовою нетерпимістю, героїзацією нацистських поплічників з числа ОУН-УПА та дивізії СС «Галичина». Ми вимагаємо від народних депутатів України – прийняти закон про посилення кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму, а від Міністерства юстиції – офіційної заборони ВО «Свобода» як нацистської і злочинної організації. Донбас – проти неофашизму!», – резюмують в ДОО ПР.

Новости Донбасса.

Прикол від губернатора Тернопільщини

Митрополита УГКЦ “визволяла” радянська армія?