До бюджету – на 162 мільйони гривень більше, ніж торік

Поділитися

 

Саме на стільки зросли надходження до зведеного бюджету від платників податків Тернопільської об’єднаної ДПІ протягом січня-травня цього року. Загалом ними сплачено 597, 4 млн. грн. податків і зборів, що складає 137 відсотків до п’яти місяців минулого року.

Сума поступлень до державного бюджету склала 376 млн. грн., а це на 141,9 млн. грн. більше, ніж торік. Місцеві бюджети отримали 221,3 млн. грн., що на 10 відсотків або 20,2 млн. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Найбільшу частку у надходженнях до місцевих скарбниць складає податок на доходи фізичних осіб, а це – 161,6 млн. грн., або плюс 4,1 відсотка до минулого року. Плати за землю надійшло 19,2 млн. грн., що на 2,4 млн. грн. перевищує відповідний минулорічний показник. Суттєво зросли надходження єдиного податку: цьогоріч спрощенці сплатили 25,6 млн. грн. проти минулорічних 14,9 млн. грн. (плюс до 2012 року склав 10,6 млн. грн.).

„Така позитивна динаміка щодо надходжень – це результат просвітницької роботи фахівців Міндоходів, ризикоорієнтованому підходу в роботі з мінімізаторами та діяльності, спрямованої на упередження порушень щодо ухилення від сплати податків,” – прокоментувала перший заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Світлана Гудима. Вона зазначила, що електронні сервіси для суб’єктів господарювання, спрощення документообігу, підвищення рівня надання адміністративних послуг – усе це в комплексі сприяє розумінню необхідності сплати податків у повному обсязі самими платниками. Світлана Федорівна висловила сподівання, що з утворенням Міністерства доходів і зборів взаємовідносини фахівців відомства та мешканців  Тернополя і Тернопільського району перейдуть на новий рівень взаєморозуміння та довіри.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Приймання електронної звітності: замінено сертифікат центрального шлюзу

Град, злива та неймовірні емоції біля тернопільського ставу