Доступ до ринку ЄС для української промисловості та ширший вибір безпечних товарів для споживачів

Поділитися

Конференція “Роль і місце акредитації для української промисловості і торгівлі”

Коли? 5 червня 2013р

09.00-16.00 – конференція

10:30 – короткий прес-брифінг з ключовими доповідачами конференції

Де? Великий конференц-зал НАН України, вул. Володимирська 55, м. Київ

Учасники: Ігор ПРАСОЛОВ, Міністр економічного розвитку і торгівлі України

Володимир РУЩАК, в.о. Голови Національного агентства з акредитації України (НААУ)

Ендрю РАЗБАШ, Посланник-радник, Керівник Програм Допомоги Представництва ЄС в Україні

Саймон СМІТ, Посол Великої Британії в Україні

Д-р. Крістоф ВАЙЛЬ, Посол Федеративної республіки Німеччина в Україні

Д-р. Роберт КААРЛС, Секретар керівного органу Міжнародного бюро мір та ваг, (BIPM, Париж)

Розвиток акредитації та метрології сприятиме експорту українських товарів до країн Європейського Союзу. Спроможність українських виробників перевіряти, сертифікувати та контролювати якість своїх товарів і послуг для експорту на європейські ринки принесе величезну користь українській економіці. Це покращить якість товарів і послуг і зміцнить вітчизняну економіку. Зникне проблема бракування товарів, особливо швидкопсувних, на кордонах з ЄС і пов’язані з цим збитки. У перспективі проект значно підвищить довіру споживачів до продукції.

Акредитація та метрологія є одними з ключових сфер співробітництва між Україною та Європейським Союзом. На конференції буде пояснено їх роль для міждержавної торгівлі та економічного розвитку України, особливо у світлі майбутньої Угоди про асоціацію та Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПЗВТ) між Україною та ЄС. Особлива увага буде відводитись важливості калібрування та простежуваності вимірювань.

Наразі Україна є єдиною з великих економічно розвинених країн, що не є повноправним членом Міжнародного бюро мір та ваг (ВІРМ) – міжнародної організації, діяльність якої спрямована на забезпечення єдності вимірювань по всьому світу. Д-р. Роберт Каарлс, секретар керівного органу BIPM, пояснить яким чином повноправне членство в ВІРМ забезпечить достовірність вимірювань, зроблених в Україні, та їх простежуваність до міжнародної системи одиниць.

Представники ЗМІ запрошуються до участі в конференції та короткому прес-брифінгу.

Загальна інформація

Конференція проходитиме в рамках реалізації проекту Twinning для НААУ і спиратиметься на широкий досвід Великої Британії і Німеччини. Проекти Twinning зближують державні органи України та країн ЄС для обміну знаннями та найкращими практиками задля реалізації погоджених реформ. Українська організація спільно з державним службовцем з країни ЄС, який називається Постійним радником проекту Twinning (ПРП), і постійно знаходиться в українській організації, проводить семінари, тренінги та організовує місії експертів з метою вдосконалення правової бази та системи надання послуг громадянам відповідно до передової європейської практики. Діяльність двох послідовних проектів Twinning для Національного агентства з акредитації України (НААУ) сприяла отриманню НААУ статусу асоційованого члена Європейської асоціації з акредитації у жовтні 2011р та подальшому розширенню міжнародного визнання Агентства до 4 сфер акредитації.

Discovery-тур на велосипедах та каное на Тернопільщині

У керівника Тернопільської облради Тарашевського – буде поповнення в сім’ї