Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у відділі освіти Бережанської районної державної адміністрації виявили майже 225 тис. гривень фінансових втрат

Поділитися

 

Ревізія, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат на суму майже 225 тис. гривень.

Ревізією було виявлено вже традиційне порушення фінансової дисципліни, яке виявляється практично на кожному об’єкті контролю, пов’язане з  незаконним нарахуванням та виплатою заробітної плати. У даному випадку воно призвело до втрат (включно з зайвими нарахуваннями до державних цільових фондів) майже на84 тис. грн. Якщо конкретніше, то інспектори зафіксували неправомірне нарахування надбавок та доплат, неправильне визначення стажу педагогічної роботи і вислуги років, нарахування  заробітної плата за час перебування на лікарняному, оплату праці сумісникам за фактично невідпрацьований час.

Також встановлено, що в ревізійному періоді, кошти, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках  за минулі роки, в загальній  сумі більше115 тис. гривень не перераховано до бюджету.

Виявлено, що відділом освіти не виставлено рахунки за спожиті комунальні послуги (електроенергія, водопостачання та водовідведення, теплопостачання та природній газ) орендарям, якими відповідно, не відшкодовано вартість спожитих послуг на суму майже 7 тис. гривень.

Крім цього, під час ревізії встановлено, що стороннім юридичним особам, з якими укладено договори про відпуск і користування теплоенергії, відділом освіти не виставлялися рахунки і відповідно, не проводилося відшкодування затрат по виплаченій заробітній платі кочегарам, які під час опалювального періоду проводять обслуговування та опалення приміщення шкіл. Таким чином, відділом освіти проведено нарахування заробітної плати кочегарам на суму більше 25 тис. грн, які мали відшкодовуватися іншими юридичними установами.

       Інспекторами було зафіксовано, що через внесення неправдивих даних до первинних бухгалтерських документів допущено зайве списання товарно-матеріальних цінностей (продуктів харчування) на загальну суму більше 6 тис. гривень.

За допущені фінансові порушенняна 28працівників відділу освіти складено  протоколи про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

 

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Колишній водій назвав рабством будівництво автотраси

Демотиватори про тернопільських політиків