Як місцеві націоналісти разом з губернатором слухали маму Арбузова

Поділитися

Днями до Тернополя завітала мати першого віце-прем’єр-міністр УкраїниСергія Арбузова –  Валентина Іванівна. Її структуру на Тернопільщині – Асоціацію платників податків очолює Ярослав Карпик, керівник заводу-ринку “Оріон”. Ось що про цю подію пише сайт Тернопільської міської ради:

“День Асоціації платників податків України в Тернопільській області відзначили 14 червня. Місцева влада спільно з очільниками податкових структур краю зустрілися для обговорення основних питань, пов’язаних із податками в регіоні та країні. До Тернополя з цієї нагоди завітала президент Асоціації платників податків України Валентина Арбузова, мати першого віце-прем’єр-міністра України.

Під час візиту вона зустрілася не лише з представниками влади та податківцями, а й з підприємцями міста та області.

«Одним з наших завдань є підняття актуальних проблем у сфері оподаткування на державний рівень. Адже це один з ключових факторів, який погіршує бізнес-середовище в Україні, призводить до податкового навантаження і насторожує потенційних інвесторів. Ми ж виступаємо за розвиток української податкової системи на основі принципів стабільності, доцільності та справедливості. Тому особливу увагу приділяємо аналізу реформ, запропонованих державою», – підкреслила Валентина Арбузова.

Від Тернопільської міської ради учасником зустрічі був в.о міського голови Ігор Турський.

На його переконання, влада повинна не лише контролювати, а й давати можливість розвиватися бізнесу, адже на нинішній день це чи не основні доходи в умовах розвитку ринкової економіки тих регіонів, де немає великих промислових об’єктів.

«Сьогодні ми позиціонуємо Тернопіль як студентську столицю, як туристичний центр – безумовно родзинкою міста є озеро в самісінькому центрі. В силу того, що великі підприємства тут були знищені ще в 90-х роках, розвивається малий і середній бізнес. Свою співпрацю з Асоціацією платників податків ми бачимо в тому, щоб створити умови, в яких було б комфортно платити податки. Маємо ряд практичних напрацювань у цьому напрямку, керівники структурних підрозділів міськради є членами асоціації, що значно спрощує таку співпрацю.

Асоціація платників податків об’єднує успішних людей і саме від таких людей залежить благополуччя нашої держави. Завдяки добросовісним платникам податків ми можемо бути впевненими в завтрашньому дні, переконаними в тому, що наша держава матиме сталий соціально-економічний розвиток.

Для цього органи державної влади та місцеве самоврядування повинні налагодити конструктивну співпрацю і забезпечити сталий зворотній зв’язок з платниками податків. Лише тоді ми зможемо наповнювати наші бюджети і будувати гідне майбутнє нашій державі», – переконаний Ігор Турський.

В рамках Дня Асоціації платників податків провели також семінар. Участь в обговоренні теми «Вимоги чинного законодавства щодо справляння податків» взяли представники Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Під час семінару лектори детально зупинилися на останніх змінах до податкового законодавства, проаналізували проблемні питання щодо сплати податку на додану вартість, на прибуток, доходи фізичних осіб тощо.

Загалом зустрічі членів Асоціації відбуваються регулярно. Асоціація працює 15 років поспіль в напрямку співробітництва щодо вдосконалення податкового законодавства, проведення спільних просвітницьких та інших заходів для платників податків, підвищення рівня податкової культури загалом”.

Як правоохоронці затримували тернопільських хабарників-податківців

Як тернопільські викладачі борються з корупцією