Як тернопільські націоналісти заробили по 500 тисяч

Поділитися

 Нещодавно на одному місцевому сайті  лунала критика в адрес нардепа від «Батьківщини» Деревляного за неналежне голосування. Як бютівець  згодом розповів «ПРО ВСЕ», за законопроект, ініційований провладною більшістю, який не підтримала опозиція, він проголосував випадково. Правда, законопроект й не пройшов, бо не набрав 226 голосів.

В принципі таку випадковість можна зрозуміти, хоча, звісно, ми її не виправдовуємо, але чи є випадковим голосування цілої фракції Свобода» – 33 народних обранців ? Як стверджують експерти, кожен нардеп-свободіець мав би отримати за голосування 500 тисяч гривень. Правда, парламентері, зазвичай відкидають такі твердження. Невже вони дають використовувати себе безкоштовно?

Вчора Верховна Рада обговорювала Проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансферного ціноутворення». Доповідав по даному питанні Міністр доходів та зборів України – яскравий представник донецького клану провладної партії Клименко. Варто нагадати, що саме Міністерство було створене цього року за бажанням президента та під конкретну особу – діючого міністра.

Зазвичай подібні лобістські ініціативи провладної партії в даному випадку Проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансферного ціноутворення», опозиційні фракції ігнорують, за незначним винятком тих, хто переплутав кнопки.

Але, чи можливо, що сьогодні кнопки переплутала ціла фракція «Свобода» у складі 33 чоловік проголосувавши «за» в унісон з регіоналами та комуністами? Нові політичні коментарі та припущення є доречними, адже таких випадковостей не буває.

Цікаво, як прокоментують тернопільські нардепи ситуація, що вони разом з комуністами спочатку голосували проти розгляду цього питання за скороченою процедурою. ЖОДНОГО ГОЛОСУ НЕ ДАЛИ! А потім так само з комуністами (31 “червоний” з 32 пристуніх проголосував) 33 націоналісти із 36 (3 були відсутні) підтримали. Проект набрав 279 голосів “за”. Тобто, 279 відняти 33 і відняти 31 = 215 голосів. Стає зрозуміло, що кожна з фракцій – комуністів і свободівців не захотіла втратити право “золотої акції” в голосуванні.

Чому купити квиток на поїзд з Тернополя і назад дуже важко?

На Тернопільщині сина засуджено за вбивство батька