«Купатися заборонено!», «Ловити рибу заборонено!» — такі таблички можна зустріти мало не біля кожного ставка чи озера на Тернопільщині

Поділитися

Практично всі водні плеса нині — в оренді приватних структур, ось вони й диктують свої правила. Нещодавно у селі Озерній, що у Зборівському районі, дітей, які пішли ловити рибу на місцевий ставок, орендар… намагався нагодувати спійманими ними живими карасиками. До речі, договір оренди з приватником закінчився ще в березні, але він і далі почувається господарем ставка. Дедалі частіше громади порушують питання про те, щоб забирати в таких орендарів водойми й оголошувати конкурс на облаштування масових місць відпочинку. Тим більше що надходження до місцевих бюджетів від орендованих ставків — мізерні.
Зважаючи на це, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила місцевим органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування до початку купального сезону зобов’язати орендарів водних об’єктів облаштувати місця масового відпочинку. З тими, хто відмовиться це робити, розривати угоди. В договорах оренди мають бути передбачені угоди з рятувально-водолазною службою, створення рятувальних постів і визначено відповідальних осіб за санітарний став та екологічну безпеку. До речі, купатись у найбільшому в області Тернопільському ставі санітарна служба міста також не радить: тут удвічі перевищено допустимий рівень кишкової палички.
Тернопільська область.

Любов ЛЕВИЦЬКА, Голос України

Даїшники Тернополя пригріли свіжу грошовиту точку

Під час одержання хабара у Збаразькому районі на Тернопільщині правоохоронці затримали сільського голову