Майже 70 тис. грн. податку на нерухомість надійшло від платників Тернопілля

Поділитися

 

Двоє фізичних осіб-платників податку на нерухоме майно вже сплатили до бюджету  одну тисячу гривень податку. Про це повідомила заступник начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Тетяна Кочин.

Ці  власники нерухомості не чекали, доки надійде повідомлення-рішення, а звертались до податкових інспекцій для визначення житла, за яке буде сплачуватися податок, для уточнення суми податку до сплати та для отримання фахових роз’яснень і  допомоги працівників Міндоходів.

Нагадаємо, що повідомлення-рішення фізичним особам – платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, приходитиме з першого липня. Сплатити податок потрібно буде протягом 60 днів з дня отримання такого повідомлення-рішення.

На відміну від фізичних осіб, підприємства-платники податку на нерухоме майно самостійно обчислили суму податку станом на 1 січня ц.р. і до 1 лютого подали декларації за місцезнаходженням об’єкта нерухомості. За результатами декларування, вони сплачують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. Наразі підприємства – власники житла уже сплатили 66,6 тис. грн. податку на нерухомість. Загалом, до бюджету від фізичних та юридичних осіб – платників податку на нерухомість надійшло 67,6 тис. грн.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Прокуратура відреагувала на порушення у сфері охорони водних ресурсів

Чому купити квиток на поїзд з Тернополя і назад дуже важко?