Міліціонери заарештували транспорт фірми заступника мера Тернополя

Поділитися
Ну, які басні розкажемо цього разу?

Окремі веб-сайти розповсюдили інформацію про те, що працівники міліції без будь-яких підстав забрали на арештмайданчик прибиральну техніку, яка належить приватному підприємству “Тернопількомуналсервіс”. З цього приводу вважаємо за необхідне повідомити, що правоохоронці діяли в рамках закону.

У вихідні співробітники міської ДАІ під час проведення операції «Номерний знак» в обласному центрі зупинили механічні транспортні засоби. Власники використовували їх без державних номерних знаків. Окрім цього, водії не надали будь-яких реєстраційних та дозвільних документів на автотранспорт, який вони експлуатували тривалий час.

Керівництво підприємства не дотримало вимог декількох статей, зокрема 37-ї Закону України «Про дорожній рух». Не пред’явили сертифікату на відповідність вимогам допуску транспортних засобів до участі у дорожньому русі – у ввезеної техніки праве розташування керма. Власники також вчасно, через 10 діб після придбання, не зареєстрували транспортні засоби. Тому були усі підстави щодо заборони її експлуатації. Правоохоронці склали адміністративні протоколи на водіїв за правопорушення, які підпадають під ч. 6 ст. 121 КУпАП – керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим, без номерного знака.

У перебіг подій втрутився один із керівників підприємства, який намагався перешкодити законній діяльності працівників ДАІ. Його також було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Варто додати, що раніше було відкрите кримінальне провадження за декількома статтями Кримінального кодексу України щодо фактів розтрати бюджетних коштів посадовими особами «Тернопількомуналсервісу». На даний час призначені ревізії, триває досудове розслідування.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в області

Чому Тернопіль у лайні?

Оперативники Чортківського райвідділу внутрішніх справ за підозрою у вчиненні крадіжок затримали 30-річного жителя села Біла

Міліція Тернополя розшукує серійних злодіїв