На Фейсбуці стартував проект з популяризації української кухні

Поділитися

 

8 червня в соціальній мережі Фейсбук з’явилася сторінка «Смакуємо в Україні – EnjoyyourmealinUkraine» (www.facebook.com/SmakueVUkraini), яку створили учасники Всеукраїнського громадського проекту «Відкрий Україну через позитив» ()

Мета новоствореного Фейсбук-проекту:

– інформування про цікаві українські заклади харчування, ресторани та кав’ярні України, які за більшістю показниками відповідають європейським стандартам;

– висвітлення національних (регіональних) гастрономічних заходів;

– популяризація українських страв як серед українців, так й іноземців;

– сприяння розвитку ресторанної галузі України через обмін досвідом, ідеями, порадами українських рестораторів й усунення існуючих недоліків в закладах харчування.

«Дана ініціатива є відголоском відео он-лайн проекту «Приймає та пригощає Україна», які почали виходити у квітні цього року щопонеділка за підтримки громадського медіа каналу UkraineSocialCommunity. Однак, через технічні та організаційні проблеми програми не можуть стабільно виходити в ефір. Тому з’явилася ідея створення сторінки «Смакує в Україні – EnjoyyourmealinUkraine», функціонування якої не залежало б від техніки та людини», – зазначають ініціатори новоствореного проекту. – «На сторінці розміщуються текстові, фото та відео матеріали, лінки на публікації відповідної тематики».

ФБ-сторінка «Смакуємо в Україні – EnjoyyourmealinUkraine» – друга ініціатива, яка реалізується в рамках Всеукраїнського громадського проекту «Відкрий Україну через позитив» (перша – відео он-лайн проект «Приймає та пригощає Україна»)

«Більшість українців досить часто відшукують лише недоліки й мінуси «у себе вдома» (створюють спеціальні проекти, подають заявки на гранти іноземних фондів, проводять дослідження, опитування; збирають людей, об’єднуються). І лише невеликий відсоток наших співвітчизників здатен та бажає бачити переваги та плюси «madeinUkraine», – підсумувала ініціатор Всеукраїнського громадського проекту «Відкрий Україну через позитив» Жанна Кобилінська. – «Ми з радістю приєдналися до цього «залишку» у березні 2012 року».

Всеукраїнський громадський проект «Відкрий Україну через позитив» стартував у березні 2012 року. Його мета: відродити і підтримувати в українцях почуття національної гордості за свою країну і співвітчизників; відкрити Україну світу з іншого боку – завдяки усвідомленому пошуку, створенню й поширенню позитивних новин про Україну й українців; сприяти формуванню збалансованого іміджу України у світовому медіа-просторі, а також зміцненню двосторонніх відносин у сфері культури, освіти, туризму, соціуму, економіки і т.д.

Учасниками проекту є не лише жителі регіонів України, але й громадяни США, Англії, Швеції, Франції, Німеччини, Туреччини, Іраку, Ірландії, Росії та Бельгії.

 

Контакти проекту:

Positiveukraine2013@gmail.com, https://www.facebook.com/groups/positiveukraine/

Міліція Тернополя розшукує серійних злодіїв

У Держфінінспекції в Тернопільській області працюють для “галочки”?