На Тернопільщині мисливці перестануть вбивати тварин?

Поділитися

Понад дві сотні чоловіків у камуфляжі та з собаками пікетували Тернопільську облраду. Члени обласного осередку Українського товариства мисливців вимагали розглянути на сесії питання щодо проведення сезонного полювання, розповідає 5 канал.

Адже офіційно ловити дичину у регіоні вони мають право лише до 22-го липня, коли закінчується термін договору про експлуатацію ними мисливських угідь. Натомість сезон полювання триватиме до осені. Отже, мисливці їхатимуть на полювання у сусідні області. Крім того, під загрозою опиниться і робота єгерської служби у цих угіддях.

Утім, усі місцеві депутати сьогодні були на колегії за межами Тернополя – повідомили в прес-службі облради. Мітингувальники передали своє звернення до установи і пообіцяли прийти на мітинг наступного тижня, коли відбуватиметься чергова сесія обларади.


В’ячеслав Василяк, голова Тернопільської районної організації мисливців та рибалок: “22 липня закінчується строк користування мисливськими угіддями і тоді – анархія. Якщо угіддя не будуть закріплені, тобто перезакріплені, а це наші угіддя, якими ми вже роками, як кажуть, десятками років ними опікувалися, значить буде кінець”.

При Головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області створено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради

Як у Тернополі дівчата за м’ячем бігали