Олексій Кайда направив депутатський запит щодо захисту прав працівників «Текстерно»

Поділитися

  Народний депутат України Олексій Кайда звернувся з депутатським запитом до Генерального прокурора Віктора Пшонки та голови Держінспекції з питань праці Валерія Яцкіна з приводу порушення прав працівників ВАТ «Текстерно» та неналежного реагування на порушення законності прокуратурою Тернопільської області.
«До мене звернулися працівники товариства «Текстерно». Люди скаржаться на незаконні дії керівника установи Катерини Александрової», – зазначив свободівець.
Олексій Кайда наголосив, що робітниці текстильного виробництва відповідно до чинного законодавства мають право на пенсію на пільгових умовах. «Проте пані Александрова видала їм недостовірні довідки про трудовий стаж, в яких не враховано оплачувані відпустки по догляду за дітьми до досягнення ними трирічного віку та дні перебування на лікуванні. Через це стаж роботи жінок не відповідає вимогам законодавства щодо призначення пенсії на пільгових умовах», – зазначив народний депутат.
За словами Олексія Кайди, на неодноразові депутатські звернення в обласні прокуратуру, міліцію, інспекцію з питань праці належних заходів реагування для усунення порушень законодавства про працю вжито не було.
Олексій Кайда звернувся в Генпрокуратуру та Держпраці України з вимогою провести перевірку видачі недостовірних кадрових та архівних документів працівникам «Текстерно» та вжити відповідних заходів реагування.

Олексій Кайда направив запит щодо виділення коштів на важливі об’єкти соціально-економічного розвитку Тернополя

29 червня відкритий турнір Тернополя з пейнтболу «Кубок Шухевича» з нагоди Свята Молоді