Податковий облік арбітражних керуючих

Поділитися

 

Міністерством юстиції України 18.04.2013 р. зареєстровано наказ Мінфіну України, яким внесено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів.

       Наказом, зокрема, установлено, що для взяття на облік заявник – фізична особа – арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), який має намір провадити незалежну професійну діяльність, повинен подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу до податкового органу за місцем постійного проживання копію свідоцтва про право на провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у строк 10 календарних днів після державної реєстрації такої діяльності та отримання цього свідоцтва.

       Фізична особа, яка зареєстрована як підприємець і при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, обліковується в податкових органах як фізична особа — підприємець з ознакою того що здійснює незалежну професійну діяльність. Така особа має подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу заяву за формою № 5-ОПП з позначкою «Зміни» та копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

 

Більшість тернопільських спрощенців обирають другу групу

Тернопільщина спрямувала до бюджету понад 2 млн. грн. екологічного податку