Попит на валюту зросте у серпні, але не так сильно, як 2012 року

Поділитися

Українці продовжують здавати долари. У травні 2013 року громадяни продали на 81 млн. доларів більше, ніж купили. У травні 2012 року все було з точністю навпаки — чистий попит населення тоді склав 526,8 млн. дол., — повідомляє газета «Взгляд».

На думку директора економічних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина, восени попит на валюту таки трохи зросте, але не так сильно, як у минулі роки. «З одного боку, влітку люди менше витрачають грошей, оскільки зменшується оплата за комунальні послуги, до того ж деяких годують дачні ділянки. З іншого боку, деяким українцям знадобляться долари для виїзду на відпочинок за кордон. Тому вважаю, що попит буде врівноваженим. Припускаю, що наприкінці серпня він зросте», — зазначив фахівець.

«Багато чого залежить від становища у світовій економіці. Але панічних настроїв, які були минулої осені, не передбачається: США вийшли з кризи, усталюється економіка Євросоюзу. Для України це хороший знак, який повинен привести до підвищення ділової активності», — запевняє пан Юрчишин.

Джерело

Що розкажуть тернопільські опозиціонери про об’єднання

Тернополяни – про незаконні будови