СБУ ліквідувала контрабандний канал постачання наркотиків в Україну через Тернопіль

Поділитися

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність трьох мешканців Рівненщини, які налагодили канал контрабандного переміщення з однієї із країн Південної Європи на територію нашої держави наркотичного засобу – псевдоефедрину.

Ділки переправляли наркотик для виготовлення у підпільних нарколабораторіях психотропної речовини – метамфетаміну, котрий у подальшому збували серед наркозалежних осіб області.

Громадянин України, який з 2011 року проживає за кордоном, купував пігулки із вмістом псевдоефедрину через своїх знайомих фармацевтичних працівників. З червня минулого року до лютого ц.р. він щотижня відправляв їх двом своїм спільникам до України через приватних перевізників, що здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення. Водії про вміст посилки не здогадувався. Нарковмісні пігулки ділок приховував у посилках серед продуктів харчування.

Щоб уникнути викриття, зловмисник відправляв частину посилок у Тернопіль, звідки їх доправляли спільникам на Рівненщину.

Розрахунки за отриманий «товар» контрабандисти проводили через систему міжнародних грошових переказів.

28 лютого ц.р. СБУ затримала двох зловмисників біля одного з поштових відділень у м.Рівне одразу після одержання ними чергової партії пігулок. У ході огляду посилки правоохоронці виявили та вилучили три поліетиленові пакети у яких знаходилось 280 пігулок із вмістом псевдоефедрину.

Під час обшуків помешкань затриманих оперативники виявили термостійкі скляні колби різної форми та хімічні компоненти необхідні для виготовлення психотропу, а також наркотичні засоби та психотропні речовини.

Слідчим відділом Управління СБ України у Рівненській області  розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

Наразі за рішенням суду двох підозрюваних взято під варту. Стосовно громадянина України, який тимчасово проживає за кордоном, вирішується питання про його екстрадицію до України.

Прес-центр СБ України

 

На бульварі Просвіти,8, у Тернополі, з’явилась маленька косуля (фото)

Як правоохоронці затримували тернопільських хабарників-податківців