СБУ впіймало спритників, які нагріли державу на 5,3 мільйонів гривень на зерні

Поділитися

В Тернопільській області співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність двох приватних підприємств, які отримали та привласнили державні кошти, виділені на підтримку вітчизняних сільськогосподарських товаровиробників.

У квітні 2012 року керівники двох приватних підприємств уклали  форвардний біржовий контракт з Аграрним фондом України на поставку пшениці 3 класу. На виконання умов договору Аграрний фонд перерахував сільськогосподарським підприємствам авансові платежі у розмірі 50% від загальної суми контракту.

Зібравши урожай та маючи можливості виконати передбачені контрактом зобов’язання, обидва підприємства поставило зерно у значно менших обсягах, ніж це було передбачено.

Встановлено, що приватні фірми умисно не виконували умови  укладеної біржової угоди, що завдало збитків держбюджету з боку одного приватного підприємства на суму 3 млн. 600 тис. грн., іншого – на суму 1 млн. 715 тис. грн..

За матеріалами СБУ органами міліції стосовно керівників цих приватних сільськогосподарських підприємств відкрито два кримінальних провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України та внесено їх до єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Прес-центр СБ України

Демотиватори про тернопільських політиків

На бульварі Просвіти,8, у Тернополі, з’явилась маленька косуля (фото)