Спалюють у Тернополі сміття – телефонуйте 067 37-08-730

Поділитися

 

   Питання сміття або  іншими словами твердих побутових відходів (ТПВ), актуальне мабуть у кожному  місті , і потребує якнайшвидшого свого вирішення. Проте, ціна цього рішення вимірюється не лише вартісними показниками, які становлять мільярди доларів, а й чистотою навколишнього середовища та здоров’ям людей.

  Насправді екологічні наслідки утилізації відходів – через забруднення підземних вод і ґрунтів – виявлялися інколи через кілька років або навіть кілька десятків років, проте наслідки  від цього є не менш руйнівні. Отруйні гази, що викидаються в атмосферу з димом, спричиняють важкі захворювання у людей, сприяють утворенню озонових дір.Через постійні викиди диму в атмосферу над містами та підприємствами утворюються щільні димові завіси.

   На сьогоднішній день ТПВ представляють собою суміш, яка складається з різноманітного непотребу. Але більш прискіпливий аналіз показує, що вона складається з:харчових відходів, паперу, картону, деревини, металобрухту чорних і кольорових металів, кісток, шкіри, гуми, текстилю, скла, полімерних матеріалів. Але разом з тим, в цій суміші можна знайти солі ртуті з батарей, фосфоро-карбонати з флуоресцентних ламп, токсичні хімікати, які містяться в залишках фарб та розчинників, лаків та аерозолів, акумуляторах і т. п.

    Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області постійно проводяться перевірки, щодо дотримання вимог земельного законодавства та законодавства у сфері поводження з відходами.  Відходи спалюються практично на кожному великому районному звалищі побутових відходів, проте неодноразові випадки спалювання були зафіксовані саме на Малашівецькому сміттєзвалищі,. МКП «Господар» та КП «Благоустрій».

    За вчинене адміністративне правопорушення ,а саме за спалювання твердих побутових відходів, передбачена відповідальність за ст.82 Кодексу України про адміністративне правопорушеня та накладання штрафу на посадових осіб у розмірі від 850 до 1000 грн.

   У разі виявлення Вами будь-яких правопорушень Державна екологічна інспекція у Тернопільській області просить вчасно повідомляти про це за телефоном гарячої лінії 06737-08-730.
    Адже, саме оперативне реагування є запорукою того, що порушник буде вчасно притягнутий до відповідальності згідно чинного законодавства.

 

Примітка :   ст.82 КУ це порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян- суб’єктів підприємницької діяльності – від 50  до 100 неопадковуваних мінімумів доходів громадян.

 

    Прес-служба                                                 ДЕІ в Тернопільській області

 

Тернопільські випускники найбільше цікавились “як здати зно без підготовки”

Власник квартири – неповнолітній: хто платить податок на нерухомість?