Спільно протидіяти нелегальній зарплаті

Поділитися

 

Для протидії таких негативних явищ, як нелегальна  зарплата, тінізація економіки на теренах обласного центру та району фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ об’єднали зусилля з органами місцевого самоврядування. Адже від отримання зарплати в „конвертах” зазнає втрат місцевий бюджет, куди не надходить у повному обсязі податок на доходи фізичних осіб.

Відтак, при Тернопільській міській раді та Тернопільській райдержадміністрації створені комісії та групи з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, до складу яких входять фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ. Протягом травня в складі груп міндоходівці взяли участь у виїзних перевірках приватних підприємців міста Тернополя та Тернопільського району.

Як свідчать їх результати, окремі бізнесмени продовжують грубо нехтувати  як трудовим, так і податковим законодавством. Так, тільки впродовж одного рейду до чотирьох роботодавців, у трьох з них виявлено порушення та 4 нелегальних продавців, фармацевтів та механіків. Відрадно, що після вручання перевіряючи ці працівники отримають офіційну роботу та зарплату, а місцевий бюджет – додаткові надходження.

За матеріалами управління оподаткування фізичних осіб

 Тернопільської об’єднаної ДПІ

За втручання прокуратури відшкодовано збитки, спричинені орендарями шкільного майна на Чортківщині

У Тернополі День молоді буде з морозивом, конкурсами та розвагами