Тернопільрибоохороною затримано електровудкаря

Поділитися

Електровудка — це велика загроза для усіх водних біоресурсів. Риба, що пережила дію струму, перестає харчуватися, порушується природний цикл життєдіяльності. Від електроструму на довгий час зникає не просто риба різних видів, а вся екосистема в конкретній водоймі. Але найбільш небезпечні — електровудочки, особливо під час нересту. Наслідки електровудіння є надзвичайно згубними не тільки для риби, але не менш небезпечні вони і для здоров’я та життя самих «електрорибалок». Чи не варто схаменутися?

Річка Дністер – друга після Дніпра водна артерія України. Дністер і його долина є унікальною пам’яткою природи, адже у своїй середній течії він перетинає південно-західний схил Подільської височини і утворює надзвичайно мальовничий каньйон зі стрімкими схилами та глибиною врізання від 60 до 130 м. Дністровський каньйон є одним із семи чудес природи України.

До Управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Тернопільській області від громадськості часто поступають повідомлення про факти браконьєрства, зокрема на р. Дністер. Працівниками Тернопільрибоохорони взято до уваги кожне повідомлення, та прийнято міри щодо недопущення та виявлення порушень природоохоронного законодавства. Протягом тривалого часу працівники рибоохорони відпрацьовували інформацію щодо браконьєрських дій на р. Дністер, для того, щоб затримати порушників на «гарячому».

Так, 10.06.2013 р. на р. Дністер біля с. Вільхівці Борщівського р-ну Тернопільської обл.. при проведенні рибоохоронного рейду головним державним інспектором Тернопільрибоохорони Кушніриком В.В., громадськими інспекторами Тимчуком М.Т., Коваликом І., виявлено грубе порушення «Правил любительського і спортивного рибальства» із нанесенням значних збитків рибному господарству, складено протокол про адміністративну відповідальність. Порушення вчинено гр. П жителем с. Вільхівці Борщівського р-ну який ловив рибу сіткою ставною та засобом масового знищення водних біоресурсів – електоровудкою. Зловив риби загальною вагою 16,235 кг, риба: товстолоб – 1 шт., судак – 1 шт., підуст звичайний – 6 шт., головень –2 шт., вирезуб причорноморський – 1 шт.

На місце події виявленого факту браконьєрства прибули: начальник Тернопільрибоохорони Розізнаний Г.Г., начальник відділу охорони водних біоресурсів Тернопільрибоохорони Об’єщик А.М. та працівники Борщівського РВ УМВСУ.

За матеріалами справи нараховано збитків на суму 11003 грн. нанесених рибному господарству.

Про подібні факти браконьєрства просимо повідомляти по телефону гарячої ліні Тернопільрибоохорони (0352)277034.

Начальник відділу охорони водних біоресурсів Тернопільрибоохорони Об’єщик А.М

Спрощенці-юридичні особи Тернопілля сплатили до бюджету понад 10 млн. грн.

Чи сплачують юридичні особи, які користуються пільгою зі сплати земельного податку, податок за здані в оренду ділянки?