Тернопільські опозиціонери підтримали закон про спрощення процедури відведення земельної ділянки, а свободівці – ні

Поділитися

Український парламент має намір спростити процедуру відведення земельних ділянок. За законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються відведення земельних ділянок, проголосували 296 народних депутатів з 401 зареєстрованого в залі. Цікаво, що свободівці за цей закон не голосували, оскільки це спорожнить їхні партійні каси поки при владі такі мери як Сергій Надал.

У законопроекті пропонується уточнити положення Земельного і Лісового кодексів України, закону України про землеустрій, про державний земельний кадастр, про охорону культурної спадщини, про місцевих державних адміністрацій з питань відведення земельних ділянок.

Пропозиції законопроекту оптимізують процедуру розгляду документів із землеустрою, уточнюють повноваження в даній сфері органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Зокрема, до Земельного кодексу України пропонується внести зміни, згідно з якими адміністративні послуги з узгодження проекту землеустрою про відведення земельних ділянок, надається центральними органами виконавчої влади за місцем розміщення земельних ділянок через територіальні органи.

Адміністративні послуги з узгодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок можуть надаватися через центри адмінпослуг або через єдиний держпортал адмінпослуг.

Уточнюється, що органам, які погоджують проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок забороняється вимагати додаткові матеріали і документи, які не входять до складу проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, залучати до розгляду будь-які підприємства, установи та організації, інші органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, вимагати узгодження проекту з цими органами, а також вимагати проведення будь-яких досліджень, експертиз та інших робіт.

Тернопільська міліція перевіряє чи правду сказав губернатор Хоптян

Як у Тернополі чиновниця не хоче зареєструвати новонароджену дитину