Тернопільські підприємці персоналізували понад 400 касових апаратів

Поділитися

 

З початку року суб’єкти господарювання Тернопільської об’єднаної ДПІ підготували до подання звітності в електронному вигляді 414 реєстраторів розрахункових операцій. З них 140 одиниць – касова техніка нового зразка, а 274 – модернізовано. Про це повідомив заступник начальника інспекції Василь Кравець. Він констатував, що таке переобладнання реєстраторів розрахункових операцій стало обов’язковим з початку цього року для всіх представників бізнесу, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій.

„Отож, користувачам касової техніки необхідно якнайшвидше звернутись у центри обслуговування чи виробників для того, аби провести відповідне доопрацювання наявних РРО, або ж придбати моделі касової техніки, що передбачають можливість електронного звітування,” – деталізував Василь Тарасович. До речі, процес передачі звітності реєстраторами нового покоління не вимагає додаткових витрат часу. Всі дані автоматично надходять на сервер обробки контрольно-звітної інформації. „Даний сервіс суттєво заощадить кошти підприємців, оскільки користувачі не нестимуть додаткових фінансових витрат для придбання паперової контрольної стрічки,” – роз’яснив заступник очільника податкової.

Василь Тарасович також закликав не зволікати з модернізацією касової техніки і виконати законодавчі вимоги, адже з 1 липня 2013 року за неподання контрольної касової стрічки та фіскальних звітних чеків в електронному вигляді передбачене застосування штрафних санкцій.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

29 червня відкритий турнір Тернополя з пейнтболу «Кубок Шухевича» з нагоди Свята Молоді

Sinoptik: Погода в Тернополі та Тернопільській області на вихідні, 22 і 23 червня