У Козові Василій Семенюк освятив дзвони

Поділитися

9 червня на парафію Успіння Пресвятої Богородиці смт. Козова з пастирським візитом прибув архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк

Архиєрей очолив Божественну Літургію, освятив 4 дзвони на відреставрованій дзвіниці, а настоятеля храму о. Михайла Забанджалу привітав з 10-тилітнім ювілеєм священства та нагородив золотим хрестом.

На порозі храму єпископа вітали діти короваєм та віршами, а також о. Михайло Забанджала, о. Василь Баглей та декан Козівський о. Роман Рокецький. Владика усіх благословив та розповів, як 20 років тому він кілька місяців служив у цьому храмі, як священик.

На Архиєрейській Літургії співав хор під орудою Йосипа Осадци та парафіяльний хор під проводом Володимира Шкільного. Відтак архиєпископ Василій привітав о. Забанджалу з 10-літнім ювілеєм священства і відзначив його правом носити золотий хрест, який подарували парафіяни. Кир Василій запросив козівчан на Всеукраїнську прощу до Зарваниці, яка відбудеться 13-14 липня, а також нагородив грамотою та іконою п. Ігора Олійника, який пожертвував для Успенської парафії 3 нові дзвони. Грамоти також отримали Євген Медвідь, Юрій Белиця та Оксана Прийдун.

Опісля всі процесійно вирушили на освячення дзвонів та відреставрованої дзвіниці. Нові дзвони названі іменами Іван (на честь колишнього пароха-подвижника о. Івана Чарторийського), Михайло (на честь колишнього козівського храму Чуда архистратига Михаїла) та Симеон (на честь колишнього храму Стрітення Господнього 17 ст.). Помазав дзвони миром о. Василь Баглей. Завершилося святкування обходом довкола храму, повідомляє сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії.

Зробили помилку – код призначення платежу – 131

Тернопільські лікарі отримали сертифікати на лікування душ