У прокуратурі області відбулося спільне засідання колегій правоохоронних органів області щодо стану протидії злочинності та корупції

Поділитися

21 червня 2013 року під головуванням прокурора області Геннадія Мовчана відбулося спільне розширене засідання колегій прокуратури області, управління МВС України в області, Головного управління Міндоходів та зборів в області та ради при начальнику УСБ України в області, на якому обговорено стан додержання норм Кримінального процесуального кодексу України, протидії злочинності, у тому числі в її організованих формах, та корупції в області.

Як наголосив прокурор області Геннадій Мовчан, правоохоронними органами області у поточному році вжито низку заходів на виконання покладених державою завдань щодо захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави, протидії організованій злочинності, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, забезпечення охорони громадського порядку та покращення громадської думки населення.
«Перші результати, отримані за короткий проміжок дії нового Кримінального процесуального кодексу України показали, що законом створені реальні умови для оперативного, всебічного та неупередженого розслідування і судового розгляду кримінальних проваджень», – зазначив прокурор області.
Водночас, попри вжиті правоохоронними органами області організаційно-практичні заходи, спрямовані на зміцнення законності та правопорядку, криміногенна ситуація в області і надалі залишається напруженою.
Потребує вжиття дієвих заходів щодо протидії злочинам у сфері корупції.
Не в повну силу працюють спецпідрозділи органів внутрішніх справ щодо викриття фактів кримінально-караної корупції.
Продовжується тенденція до викриття корупціонерів серед посадових осіб місцевого самоврядування найнижчих категорій.
Належного використання можливостей нового законодавства потребує протидія організованій злочинності.
Актуальною проблемою в діяльності органів внутрішніх справ залишається налагодження ефективної профілактики правопорушень.
«Необхідно змінювати підходи, удосконалювати зміст профілактики її форми та методи з урахуванням позитивного світового досвіду, міжнародних правових норм», – констатував Геннадій Мовчан.
За результатами спільного розширеного засідання колегій прийнято рішення про вжиття дієвих заходів, спрямованих на зміцнення взаємодії правоохоронних органів, та реального покращення стану протидії злочинності і корупції, підвищення ефективності їх профілактики, захисту прав і свобод громадян та інтересів держави від злочинних посягань, збільшення рівня довіри громадськості до правоохоронних органів.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Sinoptik: Погода в Тернополі та Тернопільській області на вихідні, 22 і 23 червня

На Тернопільщині потонув 10-річний хлопчик