У тернопільських користувачів касової техніки залишилося менше місяця, щоб перейти на електронну звітність

Поділитися

 

З першого січня цього року розпочато підключення реєстраторів розрахункових операцій до Системи зберігання і збору даних з метою подання суб’єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до Міндоходів України дротовими або бездротовими каналами зв’язку.

Відповідно до п. 7 ст. 3  Закону про РРО суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до Міндоходів України дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до нихприєднані.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за винятком електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до Міндоходів України дротовими або бездротовими каналами зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модема, приєднаного до нього, і один раз на день цей звіт автоматично передаватиметься на сервер обробки інформації Міндоходів України.

Визначені норми не вводять додаткових обов’язків для суб’єктів господарювання, а лише змінюють старий Порядок подання звітності. Так, замість подання  звітності   на паперових носіях один раз на місяць  не пізніше 15 числа наступного за звітним   місяця передбачено її подання в електронному вигляді дротовими або бездротовими каналами зв’язку.

Наголошуємо, що, у зв’язку з набранням чинності п. 9 ст. 17 Закону про РРО, з 01.07.2013 р. до суб’єктів господарювання застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.) за неподання до Міндоходів України звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку.

 

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

У Тернополі буде крутий симпозіум

Оперативники Чортківського райвідділу внутрішніх справ за підозрою у вчиненні крадіжок затримали 30-річного жителя села Біла