В Тернополі відбулася зустріч з громадськістю Тернополя депутатів Тернопільської обласної та місцевих рад

Поділитися


6 червня 2013 року о 9.00 год. біля адмінбудинку Тернопільської міської ради відбулася зустріч з громадськістю Тернополя депутатів Тернопільської обласної та місцевих рад. Присутні виступили з вимогою усунення з посад прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана, начальника УМВС України в Тернопільській області Віктора Сака, голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна.

«Це беззаконня які твориться в області йде від керівників області і начальників обласних силових структур. Сьогодні антинародна влада пробує нас залякати, забороняє мирні зібрання через суди. Проте, влада, яка боїться власного народу немає права на існування. Події 9 травня в парку Слави міста Тернополя зняли остаточну маску з лиця українофобів. Свободівці не зійдуть із обраної дороги, нас ніхто не залякає. Ми – на вірному шляху, тому національна революція буде! Й перемога – за нами», – виступив з вітальним словом голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

Присутні на зустрічі громадяни тримали плакати: «Вимагаємо звільнення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна!», «Вимагаємо відставки прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана!», «Вимагаємо відставки начальника УМВС України в Тернопільській області Віктора Сака!».

«Сьогодні ми вчерговий раз переконались як працює злочинна система,яка прислуговує режиму Януковича.  Хоптян та його прислужники усіляко намагаються змусити замовкнути націоналістів, кидають за грати патріотів України, аби ніхто не завадив нищити державу діючому режиму. Чиновники бояться зібрання людей,оскільки відчувають наскільки збільшився їхній гнів через таку недолугу роботу та ті репресії,які чинить влада до своїх мешканців. Позов до суду на свободівців зі сторони Хоптяна означає, що він боїться думки і сили громади. Разом з органами внутрішніх справ та прокуратурою адміністрація вчерговий раз довели, що вони гідно оберігають діючий режим на теренах області. Вчора сфабрикували справи проти хлопців, які клеїти оголошення і притягнули їх до суду після чого дали штраф. Сьогодні обмежують людей на право вільного висловлювання своєї думки шляхом зібрання та протестів.  Я вважаю, що для голови ОДА, який мав би викликати довіру і повагу у жителів області,  забороняти мирні зібрання і принижувати людей, котрі просто хочуть щоб їх почули, –  низько і ганебно. Та усі ми розуміємо, що це робиться тільки для того, щоб вгодити правлячій владі і залишатися на своїй вигідній позиції. Не зважаючи на те, що обласна державна адміністрація та правоохоронні органи діють проти власного народу – ми будемо поширювати правду посеред людей і організовувати для висловлення свого незадоволення діючій владі» – зазначив під час виступу голова Тернопільської міської організації ВО «Свобода» Роман Навроцький.  

Під час заходу присутні зауважили, що силові структури та обласна державна адміністрація об єдналися та незважаючи на відсутність правових підстав для дій правоохоронці неодноразово застосовували силу до тернополян та свободівців, які приходять на мирні зібрання щоб висловити свою думку. Тернополяни обурилися поведінкою міліції і прокуратури, які замість того, аби захищати українців стають на захист привезених комуністів та провокаторів.

«Є два незалежні полюси, які в деяких точках інколи дотикаються. Дотикаються в точках переслідування українського народу, в точках гноблення і точках приниження, в точках коли потрібно запроторити в тюрму або побити. Але як писав Василь Симоненко «Найгірше коли є необмежена влада в руках обмеженої людини» Тому ці обмежені люди які зараз при владі це наш гріх і наша біда. А біда наша в тому, що ми століттями живемо за принципами моя хата скраю. Владі вигідно коли ми будемо байдужими, неосвіченими, коли нація перетвориться на стадо баранів. Тому сьогодні я усіх закликаю не бути байдужим та не опускати руки. Тільки разом ми зможемо побудувати України на засадах соціальної й національної справедливості», – зазначила заступник голови Тернопільської обласної організації з питань національної пам’яті Наталя Мандзюк.

Володимир Стаюра зачитав текст звернення від депутатів місцевих рад Тернопільщини, представників відповідних територіальних громад, від найменшого села до столиці України, які стали на захист своїх краян,  жителів Тернопілля.  Після закінчення зустрічі присутні підписалися під зачитаним текстом звернення. Документ з підписами буде надісланий Президентові України Віктору Януковичу, Генеральному прокурору України Віктору Пшонці, Міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку. Голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» також звернувся до обласних лідерів опозиційних партій, громадських організацій, тернополян з проханням підтримати дане звернення.

Текст звернення: https://plus.google.com/photos/102250370956517014192/albums/5886282809234782897

Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/102250370956517014192/albums/5886284842493080513

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Чому тернопільські журналісти сьогодні бухають?

Вперше у Тернополі у Поліклініці Медікус впроваджено новий метод відновлення гостроти зору