Втікача з Копичинецької колонії затримали в Ланівцях

Поділитися

24 червня о 7.00 з Копичинськоъ виправній колонії №112, що в Гусятинському районі на Тернопільщині, втік в’язень. Працівники пенітенціарної служби виявили його зникнення на дільниці соціальної реабілітації під час проведення поіменної перевірки наявності засуджених. Про це сьогодні, 25 червня, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Після втечі ув’язнений намагався автостопом доїхати до Хмельницької області, проте йому завадили правоохоронці, які через кілька годин затримали його в сусідньому Лановецькому районі.

Відомості про вчинення засудженим кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.393 КК України (втеча з місця позбавлення волі) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відтак, втікачу за це загрожує до 5 років позбавлення волі. Додамо, що раніше він відбував покарання у колонії за ст. 190 та ст. 353 КК України (шахрайство та самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) терміном 3 роки 6 місяців.

Прокуратура району також відкрито кримінальне провадження та здійснюється досудове розслідування щодо вчинення службовими особами Копичинської ВК-112 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

У зв’язку з Днем Конституції замислився чи є в ній хоч одна правдива стаття?

Чи має обласна рада що відповісти на запит члена Громадської ради при ОДА Ярослави П’яли?