Час для подання звіту про суми податкових пільг

Поділитися

 

Суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт. Це передбачено п. 2 Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233.

Звіт подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.

Податкові пільги визначаються за операціями з постачання товарів та/або послуг, що є об’єктами обкладення ПДВ і відповідно до Податкового кодексу України та міжнародних договорів України, ратифікованих Верховною Радою України, звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою, а також тих, до яких застосовані спеціальні режими оподаткування в галузі сільського господарства.

Розрахунок не внесених до державного бюджету сум податку на додану вартість за операціями з постачання товарів (послуг), що звільнені від оподаткування податком на додану вартість, здійснюється за алгоритмом.

Детальніше про алгоритм розрахунку можна дізнатися в «Єдиній базі податкових знань»у підкатегорії 101.30.

 

 

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

 

Особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції

Приватне підприємство “Верес”: Чи може наше підприємство виправити в одному уточнюючому розрахунку з податку на додану вартість помилки двох звітних періодів?