Де керує свій – область розвивається, де чужинець – занепадає

Поділитися

Представники Громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації – голова ради Володимир Чубатий, його заступники Ярослава П’яла та Василь Фіялка – 11 липня взяли участь у розширеному засіданні Громадської ради в оновленому складі при Хмельницькій облдержадміністрації.
Цей візит було здійснено на запрошення куратора західних областей при Кабінеті Міністрів України, голови Громадської ради при Хмельницькій ОДА Юрія Резнікова для того, щоб вивчити досвід сусідів, порівняти роботу їхньої громадської ради з нашою. І треба сказати, що ми побачили суттєву різницю – найперше у ставленні керівників області до громадської думки, а також у щирому їхньому вболіванні за розвиток рідного краю.
Найперше, на що ми звернули увагу, це – тісна співпраця з Громадською радою голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи, його особиста зацікавленість у тому, щоб очолювана ним область розвивалася.
«Усі ми вболіваємо за долю нашої Хмельниччини і приємно, що громадські організації нашої області є активними органами, які не тільки вносять пропозиції або мають окрему думку, а у своїй більшості виконують роль поводирів у вирішенні нагальних проблем тієї чи іншої території», – зазначив очільник краю під час цього засідання.
Цікаво, що ці слова підкріпленні реальними справами. Наприклад, кожний район має свою книгу, у яку записують усе, що зробив його керівник. Перелиставши таку книгу, бачиш кожного керівника як на долоні.
Василь Ядуха також з гордістю повідомив, що є вихідцем з простої родини, і як місцевий добре знає усі проблеми, болі та прагнення своїх земляків. Тож не дивно, що дух єдності земляків, об’єднаних спільною метою – розбудовувати свою рідну Хмельниччину, буквально витав у повітрі.
А що маємо на Тернопільщині, де при владі вже тривалий час засіли зайди? Суцільна показуха і жадоба наживи – стали головною ознакою нинішньої місцевої влади.
Тому Громадська рада при Тернопільській ОДА порушує питання перед Кабінетом Міністрів України, про те, щоб і в нас на керівні посади призначали виключно місцевих, людей, які є близькі жителям Тернопільщини по духу, знають і поважають наші звичаї, близькі до нас своєю ментальністю.
Робота Громадської ради на Тернопільщині тільки набирає обертів. І негативне ставлення різного роду зайд з чиновницькими портфелями до цієї ради не стане на заваді в її роботі.

Ярослава П’ЯЛА, заступник голови Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації, депутат Тернопільської обласної ради.

Мер Тернополя носить швейцарський годинник Longines

Працівниками Міндоходів Тернопільщини розглянуто понад 100 звернень громадян