До кримінальної відповідальності притягнуто трьох учасників хакерського угрупування, яке створювало і розповсюджувало шкідливе програмне забезпечення

Поділитися

ВирокомПечерськогорайонногосудум.Києвадокримінальноївідповідальностіпритягнутотрьохучасниківорганізованогозлочинногоугрупування, якестворювалотарозповсюджувалошкідливепрограмнезабезпечення«Carberp» длянесанкціонованоговтручанняуавтоматизованісистемиобробкиінформаціїкредитнофінансовихустановтаподальшоговикраденнякоштівзрахунківїхніхклієнтів.

У березні ц.р. у різних регіонах України та Росії у результаті багатоходової спеціальної операції співробітники Служби безпеки України у взаємодії з Федеральною службою безпеки Росії припинили протиправну діяльність міжнародного злочинного угруповання. Того ж дня в Одесі було затримано і організатора ОЗУ – громадянина Росії. У результаті затримання було вилучено високотехнологічне комп’ютерне обладнання, призначене для втручання в роботу фінансових установ.

У ході досудового слідства, яке здійснював слідчий відділ ГУ СБ України у м.Києві та Київській області, вину учасників угрупування було повністю доведено, а матеріали кримінального провадження скеровано до Печерського районного суду м.Києва.

21 червня ц.р. рішенням суду трьох учасників ОЗУ, у томі числі і організатора угрупування, визнано винними у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут, вчинені за попередньою змовою групою осіб)Кримінального кодексу України. Їх засуджено до 5 років позбавлення волі з відстрочкою 3 роки.

Прес-центр СБ України

Найменше гвалтують на Тернопільщині

Краса по-теребовлянськи