Християни перед початком важливої і масштабної робити завжди просять Божого благословення. Але справжні віруючі хіба в парку будують?

Поділитися

Компанія “Тернопіль-ПрестижБуд” розпочала спорудження елітного житлового комплексу “Парк-Престиж” на території парку “Топільче” у Тернополі. Городяни обурюються, що як таке могли погодити націоналісти у міській раді.

– Та які вони націоналісти?- саркастично говорить продавчиня молока, сиру і сметани на питання журналіста чи давно тут будують. – Хіба нормальні патріотичні сили б дозволили таке робити в парку?!


Піарники будівельної компанії “Престиж-Буд” натомість зазначають на сайті фірми: “Християни перед початком важливої і масштабної робити завжди просять Божого благословення. Колектив компанії звернувся до о.Сергія з Катедрального собору Тернополя, який раніше освячував будову “Престижбуду” на вул. Березова. Священник освятив ділянку, помолився за успішне здійснення намірів та швидке зведення будинку.

І хіба це нормальний священник, що нічого їм путнього не сказав, не , що не по людськи так чинити? Адже легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатієві увійти в царство небесне!

Ось як описують будову на офіційному сайті “ПрестижБуду”

Розпочато земляні роботи в котловані під першою чергою будинку, яка складатиметься з двох під’їздів. Відповідно до характеристики грунтів та проекту котлован буде неглибоким.

Також на будмайданчику здійснено дуже важливий етап будівництва – забивку контрольних палей. Це роблено для того, щоб визначити технічні навантаження фундаменту будинку. За деякий час ці палі забивають повторно, щоб перевірити здобуті дані.

Виконроб Козаченка Петра Петровича прокоментував результати:

На даній земельній ділянці спеціалістами Тернопільсткого управління механізації бла проведена пробна забивка 10 паль довжиною 12 метрів. На глибині 6-6,5 метрів палі «вперлись» в щебенисто-глинисті грунти (так званий «сирець») та зайшли в них ще на 1-1.5 метра. Після цього палі дальше не пішли, незважаючи на численні удари дизель-молота. Це хороший показник, адже свідчить про те, що палі «вперлись» в якісну основу та зможуть витримувати великі навантаженя.

За 10 днів після пробної забивки паль були проведенні спеціальні випробування вже забитих паль динамічним методом контролю. Ці тести показали, що при плановій нагрузці у 55 тонн (саме таке навантаження має нести паля для коректного будівництва), палі забиті за адресою Живова 11, витримують навантаження в 70 тонн на одну палю. Враховуючи те, що запроектовано забивання близько 750 паль, загальне навантаження , яке здатен витримати фундамент складає – 52 500 тонн.

Враховуючи все вищесказане, можна зробити висновок, що фундаменти будинку розраховані добре та мають 3-кратний запас міцності.

На фотографіях забивка першої палі будови – наріжного каменю житлового комплексу “Парк-Престиж”. Перед забивання директор компанії Святослав Лебонтов розбив об неї пляшку з шампанським – на щастя. Після забивки Козаченко Петро Петрович “випробовує” палю на міцність, повідомляє сайт будівельної компанії.

7 вересня у Тернополі відбудеться унікальний пікнік – науковий!

Sinoptik: Погода в Тернополі та Тернопільській області на середу, 24 липня