На Тернопільщині судитимуть організовану групу за торгівлю наркотиками

Поділитися

 

Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3-ох членів організованої групи, які вчиняли корисливі злочини в сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

 

Минулого року 32-річний житель міста Тернополя, вп’яте звільнившись з місць позбавлення волі, не став на шлях виправлення, а почав знову вживати наркотичні засоби.

Не маючи законного джерела доходу, чоловік вирішив заробляти кошти на власні потреби наркоторгівлею.

Задля успішного налагодження «бізнесу», він відновив свої зв’язки з раніше судимими та накозалежними особами, а щоб розширити мережу збуту товару серед  потенційних клієнтів – залучив до кримінальної діяльності свою матір та її подругу з Івано-Франківщини.

Жителька сусідньої області постачала тернополянам виготовлену за місцем свого проживання макову соломку. Придбану наркотичну сировину син з матір’ю автомобілем перевозили до власного помешкання, у якому надалі виготовляли ацетильований опій та реалізовували наркотично залежним особам.      

Правоохоронні органи задокументували близько тридцяти злочинів, вчинених за півроку наркоторгівцями.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох учасників організованої групи за фактом вчинення ними корисливих злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів направлено до Тернопільського міськрайонного суду. 

 

Обвинувачуваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Мер Тернополя взявся за зуби своїх працівників (фото, відео)

Фестиваль “Бандерштат” запрошує ЗМІ на прес-конференцію у Луцьку