Олексій Кайда “взявся” за 170 тисяч гривень депутата-регіонала Лукіна

Поділитися

5 липня 2013 року народний депутат України Олексій Кайда звернувся з депутатським запитом до Генерального прокурора Віктора Пшонки та Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової щодо ситуації зі зловживаннями бюджетних коштів під час реконструкції Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».
«За неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника підрядником було обрано товариство «Техно-Буд». Тоді чиновники адміністрації пояснювали застосування цієї процедури тим, що є великий обсяг робіт і короткий термін для їх реалізації. Бо ж відкриття перинатального мало відбутися ще у грудні 2012 року. Під час проведення перевірки реконструкції було знайдено порушень на майже 170 тис. грн.», – зазначив свободівець.
Олексій Кайда каже, що реконструкцію і на сьогодні не завершили, а громадськість області ледь не щодня чує відмовки обласної адміністрації щодо кінцевих термінів здачі об’єкта. «Тому не виключено, що це не єдині махінації та розбазарювання державних коштів чиновниками ОДА. Навіть попри те, що від керівництва держави були неодноразові зауваження, високопосадовці адміністрації закривають очі на недобудований перинатальний центр», – наголосив народний депутат.
З метою недопущення подальших зловживань бюджетними коштами Олексій Кайда звернувся до Віктора Пшонки та Раїси Богатирьової з вимогою взяти під особистий контроль питання реконструкції обласного перинатального центру.
Нагадаємо, за депутатським зверненням Олексія Кайди прокуратурою області було проведено перевірку та встановлено, що службові особи ТзОВ «Техно-Буд» упродовж жовтня-грудня 2012 року подавали управлінню капітального будівництва Тернопільської ОДА для підписання акти приймання виконаних будівельних робіт по реконструкції будівель ОКПЦ «Мати і дитина», в які внесено недостовірні дані, внаслідок чого завищили вартість виконаних робіт на 168 588, 11 грн. Водночас, службові особи управління капітального будівництва, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, в інтересах ТзОВ «Техно-Буд», підписали акти, чим спричинили державні тяжкі наслідки.

Як відомо, дана фірма належить депутату від Партії Регіонів у Тернопільській міській раді Василю Лукіну.

Проекти сівозмін забезпечать родючість ґрунтів Тернопільщини

Після “ля-ля” у Тернополі будуть поїзди?