Пам’ятка прочанина

Поділитися

Плануючи відвідування Прощі доцільно мати наведену нижче інформацію:
1. Потрібно одягатись зручно, в легкий широкий і світлий одяг з бавовни або льону, який дозволяє шкірі дихати, виділяти випаровування та добре абсорбує сонячну радіацію. Кращим варіантом взуття мають бути відкриті та зручні сандалі на низьких підборах. На голову слід одягнути з натуральних тканин капелюх з широкими полями чи хустинку.
2. Забезпечте себе достатньою кількістю рідини (вода, трав’яний чай, квас).
Під час перебування на Прощі вживайте лише питну воду з пляшок та якісну їжу в закладах харчування!

НЕ КОРИСТУЙТЕСЯ ПРОДУКТАМИ ТА ПИТНОЮ ВОДОЮ, ЯКІ НЕ МАЮТЬ СЕРТИФІКАТІВ ЯКОСТІ!
3. Харчовий раціон повинен бути легкий для засвоєння. У спекотні дні добре приймати холодні легкі страви, овочі, фрукти. Дотримуйтесь термінів і умов зберігання продуктів.

4. Слідкуйте за особистою гігієною та дотримуйтесь основних санітарних норм.
Якщо Ви маєте хронічні захворювання, будь ласка, напередодні Прощі проконсультуйтеся зі своїм лікарем та візьміть необхідний запас ліків. У разі потреби для надання невідкладної медичної допомоги Ви можете отримати необхідні лікарські засоби, вироби медичного призначення у фельдшерсько-акушерських пунктах та сільській лікарській амбулаторії на шляху руху прочан. Подорожуючі люди, схильні до алергій, можуть почувати себе менш комфортно, ніж у звичайних для себе обставинах. Проведення прощі припадає на середину літнього періоду, тому особам, які мають алергію на пилок рослин, доцільно врахувати інформацію про рослинні алергени в природних зонах України.
Календар цвітіння рослин-алергенів:
• червень, липень – зернові, тимофіївка, вівсяниця, лисохвіст, костер, пирій, райграс, липа;
• липень, серпень – полин, амброзія, лобода, цикламен.
Схильна до алергії людина має подбати про захист свого здоров’я – передбачити наявність звичного лікарського засобу, рекомендованого лікарем, зменшити період контакту з рослинами-алергенами в місцях їх природної концентрації

ВИКОНАННЯ ОСОБИСТИХ ПРАВИЛ ГІГІЄНИ
ЗБЕРЕЖЕ ВАШЕ ЗДОРОВ’Я!
В разі погіршення самопочуття зверніться за медичною допомогою до медичних працівників, які будуть знаходитись на основних маршрутах до села Зарваниця.

Бажаємо Вам здоров’я під час відвідування Всеукраїнської прощі у селі Зарваниця!

Робота для статистики