Правоохоронців, які вимагали 40 тисяч, суд залишив в слідчому ізоляторі

Поділитися

Трьом керівникам підрозділів правоохоронних органів судом обрано міру запобіжного заходу та відсторонено від займаних посад

Троє керівників підрозділів правоохоронних органів підозрюються у вимаганні та одержанні від підприємця неправомірної вигоди в сумі 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, 2 липня 2013 року у результаті спільних дій прокуратури та СБУ в області затримано посадовців Міндоходів в області та міліції, які вимагали у підприємця 40 тисяч гривень за непроведення позапланової перевірки..
При обранні міри запобіжного заходу, суд погодився з позицією прокуратури області та ухвалив обрати трьом керівникам підрозділів правоохоронних органів запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Водночас, на виконання вимог Кримінального процесуального кодексу України щодо даної категорії злочинів, судом визначено суму застави у розмірі 300 тис. грн. для кожного підозрюваного як альтернативу тримання під вартою з метою забезпечення належного виконання ними процесуальних обов’язків.
У день оголошення ухвали суду, усі троє правоохоронців внесли визначену судом суму застави, у зв’язку з чим на даний час звільнені з-під варти.
Окрім того, рішенням суду підозрюваних також відсторонено від займаних посад.
На даний час прокуратурою області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди керівникам підрозділів правоохоронних органів за ч.4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Чагарі – 2013: Хоптян “любімий мужчіна” після презідєнта (відео)

Зарваниця чекає на прочан 13-14 липня