Проти злодіїв добре допомагають … мобільні телефони

Поділитися

За плечима 33-річного жителя Шумщини – чималий кримінальний досвід: відбував покарання за майнові злочини та хуліганство. Раз ступивши на хибний шлях, чоловік не зумів з нього зійти і вкотре спокусився на чуже.

Добре відаючи, що односельчани всією сім’єю поїхали на весілля до районного центру, осідлавши велосипеда, поспішив на їхнє господарство. Через двері зайти до чужої оселі не міг, бо господарі, вирушаючи на святкування, позамикали всі входи. Вправно заліз до хати через кватирку. Там узявся нишпорити по шафах та шухлядах. Того дня йому пощастило розжитися на тисячу сто гривень. Із чужими грішми в кишені, чоловік вибрався з приміщення знову через кватирку. А тим часом місцевий мешканець, минаючи сусідову хату, помітив неподалік чужий велосипед. Цікавість підштовхнула чоловіка дізнатися, хто завітав у гості, поки господарі в райцентрі. Помітив, що через вікно хтось вилазить. Негайно зателефонував до сусіда і розповів, що в його хаті, схоже, побував хтось непроханий.

Господарі негайно вирушили додому. Пересвідчившись, що з хати справді пропали гроші, потерпілі звернулися за допомогою до міліції. Вже наступного ранку за підозрою у скоєнні крадіжки міліціонери затримали місцевого раніше судимого мешканця. Чоловік зізнався, що поцупив у односельців трохи більше тисячі гривень, та гроші вже встиг потратити.

Проти зловмисника відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. За крадіжку, поєднану з проникненням у житло, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

День вшанування жертв сталінських репресій у Тернополі

Drift Stunt Show у Тернополі