Тернопільським пиякам стане ще гірше

Поділитися

В Україні готується різке подорожчання лікеро-горілчаних виробів. Відповідне повідомлення державне підприємство “Укрспирт” розіслало вітчизняним виробникам алкоголю.

У листі йдеться про майбутнє підвищення цін на спирт на 12% вже з 5 липня.

Відзначимо, що зараз вартість одного декалітра спирту, залежно від його виду, становить 145-150 грн. В “Укрспирті” заявили, що майбутнє підвищення є вимушеним, оскільки зростає собівартість виробництва.

“Збільшилася вартість сировини та енергоносіїв”, – розповів заступник директора держпідприємства Борис Францишко, зазначивши, що на частку сировинної та енергетичної складових припадає близько 90% собівартості, а ще 10% припадає на заробітну плату, транспортні та інші витрати.

У той же час економічні аналітики запевнили, що вартість енергоносіїв, а також пшениці – основної сировини для виробництва спирту – не змінилася.

Як інформує УНН, найбільші виробники алкоголю вже виступили проти ініціативи “Укрспирту”, так як виробництво горілки в країні зараз падає, а купівельна спроможність населення залишається низькою.

“Збільшення вартості спирту на тлі спостережуваної низької купівельної спроможності буде стимулювати заміщення споживання легальної алкогольної продукції товарами тіньового сектора”, – упевнений президент одного з виробників алкоголю.

Тим часом, за даними “Укргорілки”, на сьогоднішній день обсяги нелегального ринку сягають 40%.

Нагадаємо, що за рік виробництво горілки з вмістом спирту не менше 45,4% скоротилося майже на третину.

Навіть тернопільські міліціонери не знають чому бились іноземці з нашими хлопцями

Як у тернопільському ЗАГСі беруть хабар (відео)